Dieta cu coajă de banană | Cum să dai jos 10 kilograme cu acest regim ciudat

Un nutriţionist australian susţine că în procesul de slăbire coaja de banană poate fi aliatul ideal.
Dieta cu coajă de banană | Cum să dai jos 10 kilograme cu acest regim ciudat
Sursa foto: shutterstock

Bananele sunt o alegere ideală în dietă. Conţin 12% din doza zilnic recomandată de potasiu şi 20% de vitamina C şi B6, iar o singură servire poate ajunge la 3 grame de fibre. Am menţionat şi că sunt delicioase şi potrivite ca gustare? Pot fi consumate la cuptor, ca smoothie sau, de ce nu, la micul dejun.

Coaja de banană stimulează pierderea în greutate

Potrivit unui nutriţionist, dacă într-adevăr îţi doreşti să amplifici beneficiile pe care le oferă bananele, ar trebui să consumi şi coaja.
”Vei creşte semnificativ conţinutul de fibre cu cel puţin 10%”, explică Susie Burrell, nutriţionist din Australia, în urma unei postări pe blogul personal. ”Vei consuma cu 20% mai multă vitamina B6 şi vitamina C şi vei creşte şi conţinutul de potasiu şi magneziu”, continuă nutriţionistul.

Citește și: Beneficiile uimitoare ale cojilor de banane

Asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să mesteci coaja de banană. Nutriţionistul sugerează că poate fi gătită pentru că în acel moment, pereţii celulari se vor destrăma, iar astfel nutrienţii din coaja de banană vor putea fi mai uşor absorbiţi.

De asemenea, specialistul susţine că nuanţa pe care o are coaja de banană face diferenţa din punct de vedere nutriţional. Coaja de banană verde este bogată atât în aminoacizi, cât şi în triptofan, asociat cu somnul de calitate. O banană cu coajă galbenă conţine o proporţie mult mai mare de antioxidanţi, asociaţi cu efectele anti-cancer.

Însă, înainte de a te apuca să fierbi cojile de banană, ia în calcul faptul că nu există dovezi ştiinţifice care să justifice spusele nutriţionistului australian.

Nu există cercetări publicate în această privinţă, aşadar nu ştim sigur ce impact are consumul cojii de banană asupra scăderii în greutate.

Teoretic vorbind, nutrienţii precum fibrele, prebioticele şi antioxidanţii ajută la scăderea în greutate, dar studiile lipsesc cu desăvârşire. Aşadar, nu se ştie sigur sub ce formă poate fi consumată coaja de banană, în ce cantitate sau ce culoare trebuie să aibă pentru un rezultat mai bun.

Sunt mult mai multe moduri sănătoase şi justificate prin care poţi ajunge la senzaţia de saţietate şi prin care îţi poţi satisface pofta de mâncare într-o manieră sănătoasă, cum ar fi consumul unui bol de fulgi de ovăz cu lapte, iaurt sau fructe sau, de ce nu, o gustare cu humus.

Dacă decizi să încerci să consumi coaja de banană pentru a vedea dacă ajută sau nu în procesul de slăbire, asigură-te că alegi banane organice şi nu uita să le speli bine pentru a îndepărta pesticidele.

Citește și: De ce TREBUIE speli bananele înainte de a le curată de coajă. Motivul surprinzător

Totuși, există voci care susțin că poți slăbi până la 10 kilograme dacă ții dieta cu coajă de banană. Ce să faci? Poţi începe să le consumi în cantităţi mici pe care să le incorporezi în diferite preparate, alături de ingrediente care să ofere savoare, precum un smoothie cu coajă de banană, rădăcină de ghimbir şi vanilie.

În cazul în care vrei să adaugi cojile de banană în smoothie, ideal ar fi să optezi pentru cele de culoare galbenă, sunt mai dulci decât cele verzi și vor da un plus de savoare băuturii tale.

O altă modalitate de a folosi cojile de banană este să faci ceai. Fierbe-le într-un ibric cu apă preț de 10 minute. Dacă gustul obținut nu este pe placul tău, adaugă și puțină miere.

Citește și: Ceai de banane – te ajută dormi ca un bebeluș. Vezi cum -l faci

CONCLUZIE

Chiar dacă nu se ştie sigur ce impact are consumul cojilor de banană asupra slăbirii în greutate, ei bine, cojile de banană conţin o cantitate mare de fibre solubile şi insolubile, care sunt cunoscute pentru stimularea procesului de digestie şi pentru inducerea senzaţiei de saturaţie.

Nu numai că vei mânca mai puţin după ce vei începe să bei ceai de coji de banană, ci vei preveni poftele pentru alimente nesănătoase.

În plus, ceaiul va stimula metabolismul să ardă mai multe calorii şi, în acelaşi timp, te va energiza.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân