Ceaiul alb: câtă cofeină conţine?

Află câtă cofeină conţine ceaiul alb şi cu ce îl poţi înlocui.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ceaiul alb: câtă cofeină conţine?
Ceaiul alb este una dintre cele mai populare băuturi, iar asta datorită proprietăţilor pe care le are în privinţa sănătăţii. Spre deosebire de ceaiul negru sau verde, care au o aromă mult mai intensă, ceaiul alb este cunoscut pentru un gust şi o aromă ceva mai delicate, mai slabe. Din acest motiv, multe persoane se întreabă dacă acesta conţine aceeaşi cantitate de cofeină ca celelalte tipuri de ceai.

Ceaiul alb conţine cofeină?

Ceaiul alb este o formă de ceai verde, aşadar conţine cofeină. Cu toate astea, experţii estimează că ceaiul alb conţine cu 15% mai puţină cofeină decât tradiţionalul ceai verde. Ceaiul alb conţine între 6 şi 55mg de cofeină per 250ml, iar asta depinde de numeroşi factori precum tipul de ceai, brandul (în funcţie de tehnicile de procesare se simt diferenţele), mărimea (se folosesc fie frunze întregi, fie mărunţite), temperatura (ceaiul preparat la o temperatură mai mare de 90 de grade creşte nivelul de cofeină), timpul (cu cât ată mai mult la infuzat, cu atât se extrage mai multă cofeină din frunze. Studiile arată că dacă ceaiul stă la infuzat peste 7-10 minute, creşte semnificativ conţinutul de cofeină).
  • Ceaiul alb conţine 6-55mg de cofeină/250ml
  • Ceaiul verde conţine 30-70mg de cofeină/250ml
  • Ceaiul negru conţine 47-90mg de cofeină/250ml
  • Cafeaua conţine 96mg de cofeină/250ml
  • Băuturile energizante conţin 164mg de cofeină/473ml
  • O doză de suc conţine 34mg de cofeină/354ml

Cu ce să înlocuieşti băuturile care conţin cofeină

Dacă îţi doreşti să consumi ceai alb, dar cu un conţinut redus de cofeină, asigură-te că îl laşi la infuzat între 1 şi 5 minute, la o temperatură de sub 90 de grade. De asemenea, poţi opta pentru ceaiul alb decofeinizat, iar acest lucru ar trebui să scrie pe cutia produsului pe care îl consumi. Chiar şi aşa, vor rămâne cantităţi mici de cofeină.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”