Ce mancam in avion?

Companiile low-cost nu includ in pretul biletului si costurile pentru mancare si bautura, insa in schimbul unor sume acceptabile pentru altitutinea de 10.000 de metri iti ofera sandvisuri, alune, ciocolata, bauturi etc.
  • Publicat:
Ce mancam in avion?
Ce mancam in avion?

La penultimul meu zbor cu avionul am numarat nu mai putin de 10 E-uri pe eticheta unei felii de tarta taraneasca pe care o insotitoare de bord mi-a inmanat-o cu un zambet larg. Asta dupa ce petrecusem mai bine de 5 ore in aeroport asteptand ca avionul sa soseasca si ma asteptau alte 5 ore pe care trebuia sa le pierd intr-un alt aeroport. Exista hrana sanatoasa la inaltime?

Recunosc sunt un om de cursa lunga si la propriu si la figurat. In ultimii ani, am zburat destul de des cu avionul, insa cu siguranta recordul meu personal s-a inregistrat anul trecut, cand in 20 de zile am zburat de 11 ori. Am zburat cu avionul in toate anotimpurile, la toate orele, cu foarte multe companii aeriene de toate categoriile atat la economic, cat si la bussines class.

Nu insa si in toate zarile, dar sper sa bifez si acest aspect. In acest timp, am tinut numeroase diete de slabire, am facut un experiment in care mancam numai alimente bio si am fost adepta regimului raw vegan (consumam vegetale nepreparate termic, deci am avut caserola de acasa). Deci dupa mai bine de 60 de zboruri mi-am facut o idee clara despre ce poti manca in avion.

La masa!

Momentul servirii unei gustari in avion corespunde cu un moment de relaxare si are, dupa parerea mea, rolul de a destinde atmosfera. Companiile low-cost nu includ in pretul biletului si costurile pentru mancare si bautura, insa in schimbul unor sume acceptabile pentru altitutinea de 10.000 de metri iti ofera sandvisuri, alune, ciocolata, bauturi etc. (in medie 4 euro un sandvis, 2,5 euro o apa plata).

La restul companiilor oferta este variata: de la mic dejun, pranz si cina consistente cu preparate calde (Tarom are multe bile albe atat pentru calitatea mancarii, cat si pentru diversitate si design), la sandvisuri bio (KLM), la produse de patiserie gen „melc cu branza si stafide”, la biscuiti, batoane de ciocolata, salata sau tarte cu 10 E-uri.

S-a intamplat o data sa primesc si o salata stricata! La capitolul bauturi, oferta suna cam asa: apa, ceaiuri calde si reci, suc de rosii (eu il aleg mereu pentru ca tine si loc de gustare), sucuri carbogazoase cu diverse arome, vin, bere, sampanie etc. Pentru a pastra nivelul de hidratare optim, cea mai recomandata bautura la inaltime este apa plata (chiar extra portie).  
 
 
Cu pachetelul de acasa
 
Bineinteles, pentru a va spori confortul sau pentru a respecta un regim alimentar puteti zbura cu pachetelul de acasa. Atentie insa! Mancarea nu trebuie sa fie lichida, caci vi se va opri la filtrele de control si nu trebuie sa aiba un miros intepator pentru a nu deranja ceilalti pasageri. Un sandvis din paine integrala si piept de pui la gratar sau un sandvis cu cascaval va potolesc foamea.

De mare ajutor sunt fructele (un mar, o banana) si migdalele crude. Pentru ca in cursele aglomerate exista riscul unui miros intepator, din propria experienta recomand sa aveti la indemana o portocala. Daca ii desfaceti coaja, aerul va deveni respirabil si puteti evita alte neplaceri. Atunci cand sunteti nevoiti sa asteptati multe ore intr-un aeroport, consultati meniul mai multor restaurante pentru a alege mancarea cea mai sanatoasa. Eu am gasit sushi la pret de salata!

Oricat de tentante ar fi, nu incercati mancaruri total necunoscute (asiatice, in special) sau pline de grasimi. Nu se stie cum va reactiona stomacul pana la destinatie. Pofta de zboruri va doresc!

 
Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân