Cătina, numită şi „ginsengul românesc” – iată ce minuni face

Ce moment mai bun să mă apuc de scris acest articol decât acesta, în care tocmai am terminat de aranjat în congelator pungile cu cătina pentru iarna ce va să vină. Se întâmplă în premieră, după ce mi-a fost lăudată până la cer şi înapoi, iarna trecută. Cu mare greutate am reuşit atunci să pun mâna pe un borcan, din rezervele strategice ale oamenilor prevăzători. Mi-a plăcut, m-am documentat şi acum am tocmit kilograme multe de la piaţă.
Autor: Andra Nastase
Cătina, numită şi „ginsengul românesc” – iată ce minuni face

Cătina – Ginsengul românesc

Beneficiile fructelor de cătină nu au fost descoperite de părinţii de mai sus. Cei care au depistat întâia dată cât de bine pot ele să facă au fost tracii, hinduşii, grecii, chinezii, mongolii, celţii şi slavii. |n cantitatea uriaşă de vitamina C – mult peste citrice sau peste măceş – şi prin mult înţeleg înmulţit cu zece – stă mare parte de puterea cătinii.

I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal – asta se potriveşte de minune cu primul efect benefic simţit de mine după câteva săptămâni în care mi-am început zilele cu ea.

Este plină şi de vitaminele A, B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier. Despre betacaroten, ce să mai zicem – are peste nivelul conţinut de morcov. Adăugaţi aminoacizii esenţiali, acizii graşi esenţiali şi veţi obţine o minunăţie de fruct.

Cel mai nou articol Video: