Câte ore trebuie să dormim ca să slăbim?

persoanele care dorm mai puţin de şase ore au tendinţa să se îngraşe, deşi este vorba de o activitate mai degrabă sedentară.
  • Publicat:
Câte ore trebuie să dormim ca să slăbim?

Toată lumea ştie că exerciţiile fizice, combinate cu un regim alimentar sărac în calorii reprezintă elementul-cheie în lupta contra obezităţii. Cu preţul unui aparent paradox, doi cercetători canadieni au subliniat (din nou, nu este primul studiu de acest fel) că un pacient supraponderal are mai multe şanse să slăbească dacă doarme bine pe timpul nopţii. Dar ce înseamnă „bine”?

Din contră, persoanele care dorm mai puţin de şase ore au tendinţa să se îngraşe. Deşi este vorba de o activitate mai degrabă sedentară, Jean-Philippe Chaput şi Angelo Tremblay susţin că „somnul ar trebui pe viitor să fie integrat în ansamblul de recomandări (adresate persoanelor obeze şi supraponderale) care se concentrează de obicei pe dieta alimentară şi pe activităţile fizice, informează lefigaro.fr.

Lipsa somnului, o trăsătură a societăţii moderne, accentuează tendinţa de obezitate, în virtutea a două mecanisme distincte, precizează autorii acestui studiu, publicat în Canadian Medical Association Journal.

Pe de o parte, cercetătorii au observat recent că lipsa somnului determină creierul să genereze senzaţia de foame. În plus, ea alterează sinteza de hormoni implicaţi în regularizarea apetitului – leptină, grelină şi mai ales cortizol -, limitând astfel eficienţa unui regim alimentar.

Citeşte şi: Somnul odihnitor modelează silueta

Slăbeşte garantat prin metoda “5 grame”!

Fă-ţi timp şi pentru slăbire! Iată câteva trucuri simple

 

Mai multe despre studii de dietă de ultimă oră, dar şi meniuri zilnice, reţete şi peripeţii de regim găsiţi pe www.pofticioasa.ro. Gurmanda noastră, care semnează de câţiva ani, în revistă, rubrica „Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă”, vă aşteaptă acum pe blogul ei savuros.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”