Cât de “greşit” mâncăm

În lumea extrem de agitată în care trăim, majoritatea oamenilor uită să acorde atenţia necesară alimentaţiei şi mănâncă dezordonat sau chiar sar peste mese.
  • Publicat:
Cât de “greşit” mâncăm

În lumea extrem de agitată în care trăim, majoritatea oamenilor uită să acorde atenţia necesară alimentaţiei şi mănâncă dezordonat sau chiar sar peste mese. Datele a 7,68 milioane de însemnări despre mâncare, din peste 50 de ţări, au condus la rezultatele unui studiu care arată cum ar trebui să ne hrănim, conform Daily Mail.

Micul dejun este atât de important întrucât oricine ia această masă are garantată o zi cu o dietă mai sănătoasă. Studiul precizează că cei care servesc micul dejun sunt cu 12,3 la sută mai sănătoşi decât oamenii care sar peste această masă. Nici salatele mari de la prânz în locul unui mic dejun nu sunt recomandate. Pentru fiecare oră care trece de la micul dejun, valoarea nutriţională a mâncării scade cu câte 1,7 la sută, iar cina este cu 15,9 la sută mai puţin sănătoasă decât micul dejun.

Vinerea – neagră pentru alimentaţie

Peste jumătate dintre cei intervievaţi, 57 la sută, au spus că „mănâncă orice”, dar cei 15,9 care au grijă de dieta lor sunt mult mai sănătoşi. Vegetarienii şi veganii sunt cu 22,4 la sută mai sănătoşi decât oamenii care se hrănesc în alte moduri. Cea mai bună soluţie pentru a fi sigur că mănânci sănătos este să găteşti acasă, informează sursa citată. Studiul a arătat că oamenii mănâncă cel mai neglijent vinerea, în timp ce marţea au cea mai sănătoasă cină a săptămânii.

Citeşte şi: Treziţi-mă, vă rog, când sunt slabă!

Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă: Când o să fiu mare o să mă fac franţuzoaică!

Grăsimile (trans) violente

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân