Cântăreaţa Sylvia – 6 trucuri pentru a slăbi

6 reguli simple de alimentaţie şi sport pentru care artista le urmează atunci când se îngraşă. Acestea pot fi aplicate uşor de orice persoană.
  • Publicat:
Cântăreaţa Sylvia - 6 trucuri pentru a slăbi
Sylvia, foto Ciprian Strugariu

Am fi tentaţi să spunem că un stil de viaţă agitat şi multe drumuri prin ţară şi străinătate fac mult mai dificilă încercarea unui artist de a menţine un stil de viaţă sănătos – odihnă, alimentaţie echilibrată, activitate sportivă, relaxare, socializare. Unii reuşesc să menţină un echilibru personal într-un aparent haos, pe unii îi ajută vârsta.

Am stat de vorbă cu Sylvia, artista îndrăgostită de muzică şi de yoga, disciplină pe care o predă, despre trucurile pe care le adoptă atunci când acul cântarului nu se opreşte în dreptul numărului de kilograme unde se simte ea cel mai bine şi poate da randament.

Nu a fost niciodată adepta dietelor şi nici nu a ţinut vreodată un regim extrem de strict. Consideră că fiecare dintre noi ar trebui să adopte un regim alimentar din care se poate dezvolta un stil de viaţă şi care să nu reprezinte o povară pe termen lung. Iar aceste aspecte necesită un minim de educaţie domeniu, multă voinţă (cel puţin la început), răbdare (rezultatele nu apar peste noapte) şi consecvenţă.

Slăbire – oricine poate arăta senzaţional dacă face sport şi mănâncă atent

Din punctul ei de vedere, oricine îşi poate modela corpul prin dietă şi sport dacă îşi doreşte suficient de mult acest lucru. ”Nu pot’, ‘nu am timp’, sunt scuze care apar atunci când preferi să rămâi în zona de confort şi când ‘pofta’ de ceva dulce este mai mare decât dorinţa de a arată mai bine şi de a fi mai sănătos. Depinde doar de tine ce alegi şi care sunt priorităţile tale. Se spune că ‘mâncăm ca să trăim şi nu trăim ca să mâncăm’ iar acesta poate fi un motto destul de bun pentru cei care doresc ceva mai mult de corpul lor” a completat cântăreaţa.

Sylvia – Reguli de aur pentru slăbire

”De-a lungul anilor, am fost din ce în ce mai atentă la ceea ce are nevoie corpul meu în funcţie de perioadă şi anotimp, şi am dezvoltat nişte reguli simple care funcţionează de minune.”

În perioadele în care îmi doresc să slăbesc câteva kilograme şi să-mi pregătesc corpul pentru vară aplic aceste reguli:

  • Reduc cât mai mult cantitatea de carbohidraţi (paste, orez, cartofi, pâine, etc) şi evit să mănânc carbohidraţi la masa de seară.
  • Cresc cantitatea de proteină şi nu amestec la o masă carbohidraţii şi proteinele (spre exemplu, nu mănânc la aceeaşi masă carne şi cartofi)
  • Înlocuiesc dulciurile cu fructe (sunt perioade în care iau şi suplimente pe bază de crom, magneziu şi vitamina B pentru a regla nivelul de insulină din sânge, astfel potolind pofta de dulce).
  • Mănânc cât mai multe legume crude, multe salate în toate combinaţiile şi încerc să gătesc cât mai mult la aburi.
  • Îmi cântăresc porţiile de mâncare pentru a şti câte calorii consum. REGULA DE AUR atunci când vrei să slăbeşti este că TREBUIE SĂ MĂNÂNCI ÎN DEFICIT CALORIC (în cazul meu 1.600-1.700 de kilocalorii pe zi atunci când vreau să slabesc şi 2.000 de kilocalorii pe zi atunci când vreau să mă menţin). Un specialist în nutriţie şi sport, cărţ de specialitate pot da informaţiile necesare cu privire la grupele de alimente şi câte calorii conţin.

Slăbire – sportul este un atu

Pentru că un corp armonios nu se menţine fără mişcare, Sylvia practică yoga: ”Deja studiam de 4 ani psihologie, dezvoltare personală şi diverse tehnici de meditaţie însă simţeam că lipseşte un element cheie din dezvoltarea mea sufletească. Astfel, yoga a intrat in viaţa mea exact la momentul potrivit, când aveam suficiente resurse interioare pentru a putea trăi pe deplin experienţa acestei practici minunate”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân