Bucătăriţi? Iată 5 greşeli pe care le faceţi!

Mulţi dintre bucătarii amatori, pasionaţi de arta gastronomiei, care îşi arată măiestria ori de câte ori au ocazia, în faţa prietenilor sau familiei, fac nişte greşeli pe care nu le conştientizează.
  • Publicat:
Bucătăriţi? Iată 5 greşeli pe care le faceţi!

Mulţi dintre bucătarii amatori, pasionaţi de arta gastronomiei, care îşi arată măiestria ori de câte ori au ocazia, în faţa prietenilor sau familiei, fac nişte greşeli pe care nu le conştientizează. Care sunt acestea?

1. Nu faceţi diferenţa între a fierbe la foc mic şi a da în clocot.  La foc mic, mâncarea clocoteşte o dată la câteva secunde, în timp ce la foc mare clocoteşte continuu. Anumite alimente se prepară mai bine la foc mic, cum ar fi carnea care, la foc iute devine dură, uscată.

2. Aglomeraţi tava cu ciocănele, aripioare sau cotlete pentru a obţine o cantitate mare. În felul acesta, carnea nu se rumeneşte, pentru că nu are spaţiu suficient să respire. Rezultatul va fi un platou de carne fiartă.

3. Vă grăbiţi şi nu aşteptaţi ca tigaia să se încingă. Dacă puneţi mâncarea în tigaie înainte ca aceasta să fie pregătită, se va prinde sau va avea un aspect veşted.

4. Puneţi carnea rece sau, şi mai rău, congelată la gătit. În felul acesta, veţi obţine o friptură arsă la exterior şi crudă pe interior. Cel mai corect este să o lăsaţi 15 – 30 de minute la temperatura camerei înainte de a o pune pe foc.

5. Lăsaţi legumele în apa fierbinte chiar şi după ce aţi stins focul. După ce s-au preparat, scoateţi-le şi din apa fierbinte, atfel legumele continuă să fiarbă şi, în final, ajung terci.

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân