Beyonce: dieta cu care a slăbit după a doua sarcină. Avea 98 de kilograme

După ce a născut gemeni, Beyonce a trecut printr-o dietă drastică pentru a reveni la silueta iniţială, deloc recomandată.
  • Publicat:
Beyonce: dieta cu care a slăbit după a doua sarcină. Avea 98 de kilograme

În noul său documentar, intitulat ”Homecoming”, Beyoncé vorbeşte despre dieta pe care a ţinut-o după ce a născut gemeni, pentru a se pregăti de festivalul Coachella din 2018. Artista susţine că procesul a fost unul drastic, fiind nevoită să renunţe la carbohidraţi, alcool, zahăr, carne, produse lactate şi peşte pentru a ajunge la rezultatul dorit.

”M-am limitat să nu mănânc pâine, zahăr, produse lactate, peşte sau alcool. Şi îmi era foame!”, povesteşte Beyoncé.

Deşi a făcut acest sacrificiu pentru a reveni la silueta iniţială, artista în vârstă de 37 de ani mărturiseşte că nu ar mai trece vreodată prin această experienţă.

”Trebuie să am grijă de corpul meu. Cu siguranţă mi-am depăşit limitele mai mult decât aş fi putut. Am învăţat o lecţie foarte valoroasă şi nu voi mai trece niciodată prin aşa ceva”.

Potrivit nutriţionistului Tracy Lockwood Beckerman, pentru InStyle, Beyoncé a renunţat la micro şi macronutrienţii esenţiali care pot afecta şi vlăgui corpul. Fără consumul de vitamină B pe care îl asimilăm din carbohidraţi şi omega-3 din peşte, corpul se află într-o postură dificilă de a crea energie pentru susţinerea vitală a celulelor din creier, muşchi şi alte organe. Chiar dacă pe moment acest tip de dietă te va ajuta să scapi rapid în greutate, va duce la încetinirea metabolismului. În plus, rişti să nu asimilezi nutrienţi esenţiali precum potasiu, seleniu, vitamina B12, magneziu, acid folic şi beta caroten. Toate aceste vitamine şi minerale sunt imperativ necesare pentru un ciclu menstrual sănătos, pentru secreţia normală a  hormonilor, întărirea sistemului imunitar şi managementul stresului.

Imediat după o sarcină, scăderea în greutate poate fi complicată, corpul aflându-se deja într-o perioadă delicată şi vulnerabilă. Dacă plănuieşti acest lucru asigură-te că o faci într-un mod sănătos, fără să elimini anumite grupe de alimente, aspect deloc recomandat. Specialiştii recomandă ca cel puţin timp de şase luni să nu încerci să slăbeşti cât să încapi din nou în pantalonii pe care obişnuiai să-i porţi înainte de sarcină. În acest sens pot apărea efecte adverse precum schimbări de dispoziţie, scăderea libidoului sau chiar boli alimentare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”