Beneficiile surprinzătoare ale seminţelor de chia

Seminţele de chia sunt pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, aceste seminţe sunt, cu adevărat, o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Beneficiile surprinzătoare ale seminţelor de chia

Dacă există un aliment care poate fi numit sfânt, acesta trebuie să fie Chia! Pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, aceste seminţe sunt, cu adevărat, o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite!

Iată 8 motive pentru care să începi să le consumi, chiar acum!

Se vorbeşte despre ele peste tot în lume. Ai auzit de ele, cu siguranţă, le-ai văzut peste tot în magazine, le-ai auzit pe vedete vorbind despre ele şi, cu toate acestea, încă nu ştii de ce sunt atât de ridicate în slăvi.

Chia, care este cuvântul mayaş pentru „putere”, face parte din familia mentei. Pline de minerale, vitamine şi acizi graşi care ajută organismul să combată „agresorii” zilnici, seminţele de Chia sunt folosite de sute de ani!

Înainte să îţi spun care sunt motivele pentru care ar trebui să le consumi, îţi voi spune ce conţin şi, crede-mă, vei fi uimită!

  • De 5 ori mai mult calciu decât laptele
  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul
  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu
  • De 2 ori mai mult potasiu decât o banană

Şi dacă nu te-am convins, iată motivele pentru care TREBUIE să începi să consumi Chia!

Ajută la potolirea poftelor şi a foamei!

Sunt pline de fibre, ceea ce îţi oferă senzaţia de saţietate şi îţi alungă orice poftă de ciocolată. Pe lângă faptul că sunt foarte uşor de digerat, te ajută să păstrezi această senzaţie de saţietate mult timp şi îţi reglează apetitul.

Sunt extrem de versatile!

Cel mai minunat lucru la aceste seminţe, este faptul că aroma lor este foarte slabă. În timp ce unii oameni afirmă că nu au nici un gust, alţii spun că ar avea o uşoară aromă de alune. Datorită acestui lucru, poţi să le adaugi la orice fel de mâncare, fără a te îngrijora că vor striga gustul preparatului. Fie că le pui în cereale, fie la mâncarea cu orez, fie în salată, rămân la fel de sănătoase!

Au rol protector!

Te protejează de factorii nocivi ai mediului înconjurător, cum ar fi: poluarea, alcoolul, fumul de ţigară sau razele UV. Pentru o protecţie optimă, încearcă să consumi Chia în fiecare zi. Pe lângă faptul că sunt nişte nutrienţi puternici care ajută la distrugerea radicalilor liberi sunt, de asemenea, şi cei mai „longevivi”, rămânând proaspeţi mult timp.

Sunt o sursă naturală de energie!

Dacă vrei ceva care să te ţină trează întreaga zi, seminţele de Chia sunt răspunsul! De asemenea, dacă vrei ceva care să te „pună în priză” înainte de a merge la sală, tot Chia e răspunsul!

Îţi asigură o talie de viespe!

Nu, nu este o glumă! Seminţele de Chia sunt soluţia pentru a te menţine în formă: în combinaţie cu suscurile gastrice, formează o structură care îţi va ţine de foame mult timp, ajutând, de asemenea, la digestie!

Ajută la formarea masei musculare!

Datorită faptului că îţi oferă energie şi sunt bogate în fibre, proteine perfect digerabie şi ajută la regenerarea ţesuturilor, seminţele de Chia sunt aliatul perfect atunci când vrei să ai un corp fit, bine definit.

Ameliorează durerile articulare!

Suferi de dureri articulare? Acizii Omega-3 pe care îi conţin seminţele de Chia (da, puteţi lua o pauză de la ton ), ajută la reducerea semnificativă sau chiar stoparea completă a durerilor de articulaţii!

Au efect detoxifiant!

Datorită proprietăţiilor detoxifiante,  seminţele de Chia funcţionează ca un „detergent” 100% natural, pentru organismul tău! Gândeşte-te la Chia ca şi la un aspirator – pe lângă faptul că te umple de vitamine şi minerale benefice, îţi mai şi „aspiră” toate substanţele nocive din organism, ajutând la curăţarea completă a sistemului digestiv.

Te-am convins? Sper că da! Pentru că dacă ai citit până la capăt, ar trebui nu doar să fii convinsă, ci să fii deja în drum spre magazinul naturist!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”