Alimentul iute care te ajută să trăiești mai mult. Descoperirea cercetătorilor

În urma unei noi cercetări s-a descoperit că dacă mănânci ardei iute șansele de deces produse de bolile cardiovasculare sau cancer sunt foarte mici.
  • Publicat:
Alimentul iute care te ajută să trăiești mai mult. Descoperirea cercetătorilor
Ardei iute: secretul longevității

Dacă te numeri printre iubitorii de ardei iute, află că în urma unei noi cercetări s-a descoperit că în urma consumului acestui aliment șansele de deces produse de bolile cardiovasculare sau cancer sunt foarte mici, fiind ideal pentru o viață longevivă.

Noul studiu a analizat peste 4.729 de studii anterioare cu privire la beneficiile ardeiului iute, iar datele au fost preluate de la peste 570.000 de persoane din Statele Unite, China, Iran și Italia. Astfel, s-a descoperit că persoanele care consumau ardei iute aveau cu 26% riscuri mai mici de deces provocat de boli cardiovasculare, cu 23% mai puține riscuri de deces produs de cancer și cu 25% mai puține riscuri de deces din orice altă cauză, comparativ cu persoanele care consumau ardei iute rar sau deloc.

Așadar, iată care sunt beneficiile ardeiului iute și ce îl face atât de special.

Ardei iute: beneficii

Întărește sistemul imunitar

Ardeiul iute roșu este o sursă incredibilă de vitamina A, neceară pentru un sistem imunitar puternic și pentru sănătatea ochilor. De asemenea, aceștia conțin și vitamina C, care ajută la o bună funcționare a sistemului imunitar.

Protejează împotriva radicalilor liberi

Vitamina A este totodată un antioxidant puternic, la fel ca betacarotenul, luteina, zeaxantina și criptoxantina, care e regăsesc în ardeiul iute. Aceste substanțe ajută la protejarea organismului de efectele produse de radicalii liberi, generați de stres și boli.

Ardei iute: Scade nivelul colesterolului LDL

Ardeiul iute este ideal pentru scăderea colesterolului rău LDL și a trigliceridelor și ajută la creșterea colesterolului bun HDL, previne cheagurile de sânge și totodată infarctul și accidentul vascular cerebral.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân