Antologia Dietelor, Pro şi Contra tuturor dietelor inventate vreodată!

Antologia Dietelor, scrisă de Ulrike Raiser (editura Litera, 16,90 lei) îţi prezintă cele mai răspândite diete din ultimele decenii în Occident.
  • Publicat:
Antologia Dietelor, Pro şi Contra tuturor dietelor inventate vreodată!

Termenul dietă derivă din grecescul “diaita” şi înseamnă “regulă de viaţă bună”.

Însă astăzi, acest cuvânt se foloseşte azi cel mai frecvent pentru a indica un anumit regim alimentar urmat pentru slăbire.

A ţine un regim de slăbire în zilele noastre este aproape o modă şi, cu toate că medicii şi specialiştii nu recomandă regimuri încropite în casă (regimuri care pot dăuna sănătăţii sau care, de cele mai multe ori, nu îşi ating scopul) multe persoane, doar ca să scadă în greutate, urmează remedii casnice sau indicaţii superficiale.

Suntem bombardaţi de modele oferite de mass-media care te fac să cauţi siluete extreme de slabe, acesta fiind unul dintre motivele care te îndeamnă să urmezi o dietă de slăbire. În afara chestiunilor estetice, există însă probleme reale şi afecţiuni specific care necesită o alimentaţie anume, iar cartea Antologia Dietelor, scrisă de Ulrike Raiser (Editura Litera, 16,90 lei) îţi prezintă cele mai răspândite diete din ultimele decenii în Occident.

Îţi sunt prezentate nu numai regimurile de slăbire clasice, ci şi diete de dezintoxicare, indicaţii alimentare de urmat ca reguli de viaţă sănătoasă şi sfaturi alimentare pentru probleme diverse. Aşadar, scopul acestei cărţi nu este numai de a-ţi propune lista celor mai cunoscute diete, ci, mai ales, de a-ţi recomanda reguli generale de alimentaţie, universal valabile, utile pentru a-ţi păstra un stil de viaţă echilibrat.

O alimentaţie corectă, sprijinită de exerciţiu fizic şi de obiceiuri sănătoase, ne influenţează aspectul fizic şi psihic, dându-ne posibilitatea să trăim bine şi sănătos. Alegeri alimentare inteligente urmate încă din copilărie, păstrate la maturitate, pot reduce riscul de a suferi de anumite afecţiuni cum ar fi: obezitatea, bolile cardiace, diabetul, anumite tipuri de cancer, osteoporoză şi hipertensiune.

Multe persoane consider că, pentru a slăbi, este suficient să elimine alimentele considerate a fi “grase” şi cu mai multe calorii. De fapt, o dietă echilibrată se bazează tocmai pe varietatea alimentaţiei, pentru a hrăni organismul cu toate substanţele ce îi sunt necesare pentru a rămâne sănătos.

O dietă variată

Fiecare persoană are nevoie de 40 de nutrienţi diverşi pentru a se simţi bine, şi nu există nici măcar un singur aliment care să îi poată furniza pe toţi. De aceea, pentru a ne menţine în formă, trebuie să consumăm o largă varietate de produse.

De asemenea, alegerea unor alimente variate este o bună modalitate de a pregăti mâncăruri mai gustoase, care fiind mai aspectuase şi nerepetându-se des, pe lângă faptul că stimulează mai bine apetitul, fac mai suportabile eventualele limitări.

Să mâncăm regulat!

Mâncarea nu trebuie să fie o datorie, ci o plăcere, de aceea trebuie să învăţăm să ne oferim pauzele corecte în care să ne putem odihni şi să ne putem bucura de timpul de masă. A mânca la ore fixe este şi o modalitate de a nu sări peste mese şi de a risca să nu consumăm anumiţi nutrienţi pe care nu-i vom regăsi în masa următoare. De asemenea, a mânca trei mese complete înseamnă şi a nu fi tentat să adaugi gustări, acestea fiind adevăraţii inamici ai siluetei!

Echilibru şi cumpătare

A consuma alimente în mod echilibrat înseamnă a introduce în organism o cantitate suficientă, dar nu excesivă din fiecare tip de nutrienţi. Dacă porţiile nu sunt exaggerate, nu este nevoie să evităm anumite feluri de mâncare, deoarece orice aliment poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos.

A consuma orice aliment în doze moderate ajută la controlarea aportului caloric şi nu constrânge la eliminarea anumitor componente alimentare. De exemplu, atunci când consumaţi o masă sau o gustare care are un conţinut ridicat de grăsimi, la masa următoare va trebui să alegeţi alimente cu un conţinut mai redus de lipide.

Cu toţii ar trebui să învăţăm să ne hrănim bine şi să le transmitem copiilor noştri regulile unei alimentaţii corecte. Adoptarea unui regim alimentar serios nu cere sacrificii, ci este suficient să urmăm anumite reguli de bază simple. Cartea “Antologia Dietelor” te va îndruma spre alegerile corecte, atât din punct de vedere al siluetei cât şi a stării generale de bine!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Delicii uşoare pentru siluete suple
Delicii uşoare pentru siluete suple
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân