Anca Alungulesei lansează prima carte despre sucuri naturale din România

Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi trainer în alimentaţie raw-vegan, este primul autor din România care lansează o carte despre “hrana cea mai inteligentă” pe care o putem alege, sucurile naturale presate la rece.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi trainer în alimentaţie raw-vegan, este primul autor din România care lansează o carte despre “hrana cea mai inteligentă” pe care o putem alege, sucurile naturale presate la rece.

 “Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” îi va ajuta pe toţi cei care preţuiesc sănătatea şi caută să şi-o îmbunătăţească zi de zi, să înţeleagă beneficiile pe care le aduc sucurile naturale organismului, dar şi cum pot fi introduse acestea cât mai firesc în alimentaţie. 

“Această carte s-a născut din dorinţa mea de a oferi tuturor un ghid practic prin care pot introduce sucurile în alimentaţia de zi cu zi. Conştientizând cât de important este un suc natural, stors prin presare la rece, realizăm, de fapt, că aceasta este o cale minunată de trecere de la starea organismului la bunăstarea acestuia”, spune autoarea. 

Anca Alungulesei precizează chiar de la începutul volumului că acest ghid practic nu se adresează doar persoanelor care consumă hrană crudă sau vegetariană, ci tuturor acelora care vor să optimizeze calitatea stilului lor de viaţă: “Indiferent dacă o persoană mănâncă sănătos sau consumă foarte multă carne, sucurile sunt cea mai bună varianta de a introduce cât mai multe legume şi fructe în alimentaţia zilnică. Cu sucurile din legume şi fructe putem regenera. Putem reconstrui. Putem prelungi viaţă celulelor. Putem trăi mai mult şi mai bine.” afirmă Anca Alungulesei.

Anca Alungulesei  scrie despre cum funcţionează mecanismele interne ale corpului, din momentul ingerării hranei şi până la eliminarea acesteia şi impactul pe care îl au sucurile naturale asupra acestor mecanisme. Printr-o demonstraţie bine documentată, fiecare cititor este introdus în tainele funcţionării acestei maşinării perfecte, corpul uman, şi ajunge să înţeleagă de ce sucurile naturale, stoarse prin presare la rece sunt considerate “hrana cea mai inteligentă”. 

Expertul în nutriţie oferă cititorilor 40 de reţete de sucuri din legume şi fructe, în diferite proporţii, care pot satisface toate gusturile, dar pot acţiona şi ca remedii naturale în multe afecţiuni. Fiecare reţetă este însoţită de beneficiile fructelor şi legumelor din compoziţia sa, dar şi de o sugestie de servire a fiecărui suc în parte.

În plus, capitolul de reţete este structurat sub forma unui ghid de introducere a sucurilor din legume şi fructe, pas cu pas. În prima parte, reţetele conţin o cantitate mai mare de fructe şi mai mică de legume, fiind special concepute pentru publicul “începător”, care nu are creat obiceiul de a consuma sucuri naturale, însă, pe măsură ce înaintăm şi ne obişnuim cu gustul, reţetele sunt concepute pentru consumatorul “avansat” care acum este pregătit să consume sucuri cu o pondere mai mare din legume şi verdeţuri decât cele din fructe.

“Îmi place să spun că această este o carte atât pentru living sau birou, cât şi pentru bucătărie”, mai spune Anca Alungulesei despre ”Sănătate la Pahar”, carte care poate fi achiziţionată din librării, de la standurile de ziare şi reviste şi de pe www.rawcoco.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Anca Alungulesei - Terapeut în Nutriție
Anca Alungulesei este Terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase am creat revoluționară metodă integrativă de slăbit și menținere Psiho-Dietă, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Autor carte “Sănătate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”