Fructul delicios care împiedică formarea cheagurilor de sânge și te ajută să slăbești

  • Publicat:
  • Actualizat:
Fructul delicios care împiedică formarea cheagurilor de sânge și te ajută să slăbești
Sursa foto: Shutterstock

Pe lângă mineralele şi vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi și este sărac în calorii. Mai mult decât atât, are proprietăţi antiinflamatoare, vindecă indigestia, reduce riscul de cheaguri de sânge și osteoporoza.

Află mai jos ce beneficii are consumul de ananas pentru sănătatea ta!

Ananasul ameliorează inflamaţiile şi indigestia

Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

Ananasul este un bun diuretic şi previne depunerea grăsimilor în organism, fiind aşadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată.

De asemenea, dieta cu ananas este o opţiune bună dacă vrei să slăbeşti 2-3 kilograme şi totodată să-ţi detoxifici organismul. O porție de 100 de grame de ananas are doar 50 de kilocalorii.

Dieta cu ananas face parte din categoria monodietelor, adică diete care pun accentul pe consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate. Monodietele sunt forme drastice a slăbi, de aceea nu e bine să dureze mai mult de 10 zile, altfel pot să-ţi deterioreze starea de sănătate.

Conţine substanțe anticancerigene

O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A – furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A.

Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului, şi vindecă celulele deteriorate.

Ananasul, bun pentru oase

O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan, care întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor – o doză de 1,9 miligrame.

Adulţii mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Previne cheagurile de sânge

Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor.

Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele şi moluştele, carnea de vită şi ciupercile. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnică.

Ananasul menține sănătatea vederii

Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”