Alternative light si gustoase pentru masa de Pasti

articol
Alternative light si gustoase pentru masa de Pasti
Alternative light si gustoase pentru masa de Pasti

Salata cu ridichi, avocado si grepfrut

Ingrediente:
2 grepfruturi roz
o legatura de ridichi rosii curatate si taiate
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
un avocado copt, curatat si feliat
1/3 cana migdale maruntite
1/3 cana ceapa verde
sare si piper

Mod de preparare:
Se sectioneaza grepfrutul, se desface in feliute carora li se indeparteaza pielita. Se pun intr-un castron mare. Uleiul de masline si sucul de lamaie se amesteca separat, si se bat bine, dupa care se toarna peste grepfrut si ridichi, amestecandu-se. Compozitia se aseaza pe farfurii si se asezoneaza cu feliute de avocado, migdale macinate, ceapa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste imediat. Ingrediente pentru 6 portii.

Informatii nutritionale:
100 g ridichi au 19 calorii, 100 g ceapa verde au 20 calorii, 100 g grepfrut au 30 calorii.

Salata calda de ciuperci si spanac

Ingrediente:
5 ml ulei de masline; 500 g ciuperci de camp taiate felii;
50 ml sos vinegret; 50 ml sos vinegret de zmeura; o lingura de otet balsamic; sare si piper; 500 g spanac; 250 g zmeura; 125 g nuci; 75 g branza cu mucegai albastru.
sos vinegret: 100 g ulei; 50 g otet; patrunjel; sare, piper.
Sos vinegret de zmeura: o jumatate de cana de otet de zmeura; sare; piper, proaspat macinat; 4 lingurite de zahar; 2 catei de usturoi taiati fin; 2 lingurite sos Worcestershire; Text: M+D+LINA DR+GOI   o lingurita mustar Dijon

Mod de preparare
Intr-o tigaie non-aderenta, se incalzeste uleiul la flacara medie. Se adauga ciupercile, amestecandu-se continuu timp de 5 minute pana cand se patrund. Se adauga sosul vinegret de zmeura si sosul vinegret. Se lasa la fiert un minut. Se pudreaza cu sare si piper dupa gust. Apoi, spanacul, zmeura si nucile se pun intr-un vas mare sau se pun direct in farfuriile din care va fi servita salata. Se asezoneaza cu compozitia calda din ciuperci. Pe deasupra se presara branza cu mucegai albastru si zmeura. Se serveste imediat. Ingrediente pentru 4 portii.

Sos vinegret
Uleiul, otetul, sarea si piperul macinat se pun intr-un vas si se amesteca pana cand sosul devine laptos. Se adauga circa 100 ml apa si patrunjel tocat fin si se amesteca bine.

Sos vinegret de zmeura
Se mixeaza toate ingredientele
si se pune intr-un vas cu capac la frigider.

Informatii nutritionale:
O portie are: 269 calorii, 10 g proteine, 17 g grasimi, 19 g carbohidrati.

United Colors of Healthy Food
United Colors of Healthy Food