Alimente care conţin mai multă vitamina C decât o portocală

Vitamina C este un nutrient foarte important. De la prevenirea răcelii şi gripei, regenerarea ţesuturilor, oaselor şi vaselor de sânge, până la întărirea abilităţii organismului de a sintetiza calciu şi alte minerale, vitamina C nu trebuie să-ţi lipsească din dietă.
  • Publicat:

Vitamina C este un nutrient foarte important. De la prevenirea răcelii şi gripei, regenerarea ţesuturilor, oaselor şi vaselor de sânge, până la întărirea abilităţii organismului de a sintetiza calciu şi alte minerale, vitamina C nu trebuie să-ţi lipsească din dietă.

Vitamina C stimulează producţia de leucocite (celulele albe ale sângelui) care constituie principala linie de apărare împotriva viruşilor şi bacteriilor. În plus, vitamina C este o componentă crucială pentru producţia de colagen, ceea ce înseamnă că organismul tău se poate vindeca singur mai repede reparând celulele, vasele de sânge, organele şi ţesuturile afectate în urma îmbolnăvirilor sau a rănirilor.

Un consum regulat de vitamina C va ajuta părul să-şi recapete supleţea şi strălucirea, îţi va proteja pielea de efectul nociv al radicalilor liberi, va conferi pielii luminozitate şi nu în ultimul rand, te va scăpa de starea de oboseală.

Vitamina C este considerată un aliat de nădejde în momentul în care vrem să evităm sau să combatem o răceală sau vreo altă afecţiune.

Doza recomandată zilnic (DRZ) de vitamina C este de 90 mg pentru bărbaţi şi de 75 mg pentru femei.

În ciuda faptului că sunt cunoscute ca fiind pline de vitamina C, o portocală de o greutate medie conţine o cantitate mai mică în comparaţie cu alte fructe şi legume obişnuite (69,7 mg vitamin C).

Iată 12 alimente grozave, de unde îţi poţi lua doza de vitamina C.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân