Adevărul despre dieta în funcţie de grupa sanguină

Dieta după grupa sanguină, lansată în 1996 de un naturopat, presupune consumul de alimente în funcţie de grupa de sânge.
  • Publicat:

Dieta după grupa sanguină, lansată în 1996 de un naturopat, presupune consumul de alimente în funcţie de grupa de sânge.

Astfel, cei cu grupa de sânge A ar trebui să aibă în dietă doar plante, puţin  peşte, excluzând complet carnea roşie.Cei cu grupa de sânge B nu trebuie să consume carne de pui sau porc şi trebuie să evite făina, porumbul, roşiile, lintea.Grupa AB – denumită enigma – este un amestec între grupele A şi B, cu adaos de fructe de mare, tofu, lactate.

Grupa de sânge 0 se apropie de dieta paleo: multă carne, peşte, puţine fructe şi legume, dar fără produse lactate şi cereale.
Inventatorul dietei susţine că anumite proteine din alimente – lectinele – pot interacţiona negativ cu sistemul imunitar, ducând la boli autoimune.Studiile, însă, nu au confirmat legătura dintre lectine şi anumite grupe de sânge. Mai mult, majoritatea lectinelor sunt distruse prin gătit.

Medicii nutriţionişti care au analizat această dietă spun că nu există fundament ştiinţific pentru acest tip de alimentaţie.Singurul lucru de scos în evidenţă în cazul dietei după grupa sanguină este absenţa alimentelor procesate şi consumul de alimente sănătoase.

De asemenea, s-a constatat că persoanele care au consumat mai multe fructe şi legume au avut indicatori de sănătate mai bun, indiferent de grupa de sânge.
Cercetările privind  legătura dintre alergii şi grupa de sânge contrazic total această dietă.

sursa foto: shutterstock
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult