9 trucuri de viaţă sănătoasă pe care cercetătorii le aplică pe propria piele

Am selectat cateva dintre trucurile de viata sanatoasa pe care le respecta cercetatorii pe care i-am intervievat.
  • Publicat:
9 trucuri de viaţă sănătoasă pe care cercetătorii le aplică pe propria piele

De-a lungul călătoriilor noastre a echipei Ce se întâmplă, doctore? prin lumea informaţiilor despre sănătatate, frumuseţe, diete, am încercat să aflăm de la cercetători, medici nu doar rezultatul muncii lor ci şi trucurile de viaţă sănătoasă pe care le aplică pe propria piele. Le-am testat şi noi. Sunt simple şi de efect.

Ştim că multe dintre sfaturile pe care le enunţăm sunt greu de respectat pe termen lung, pentru că trebuie să recunoaştem – tuturor ne place viaţa bună, viaţa fără restricţii culinare sau fără stresul unor antrenamente sportive ce nu ne fac plăcere. Însă totul ţine de atitudine, totul ţine de percepţia noastră şi de modul în care ne autoeducăm să privim lucrurile.

Ştim că de multe ori când aţi încercat să trăiţi sănătos v-aţi simţit marginalizat, aţi simţit că înotaţi împotriva curentului, împotriva a tot ceea ce ştiaţi şi trăiserăţi până atunci poate. Însă rezultatatele nu întârzie să apară, mai ales dacă alegeţi calea ce vi se potriveşte cel mai bine şi aveţi continuitate şi perseverenţă.

De asemenea, ştim că de multe ori v-aţi întrebat dacă există cineva care chiar aplica aceste sfaturi. Ei bine, iată ce trucuri de viaţă sănătoasă respectă unii dintre cercetătorii şi doctorii care dau trendul în tot ceea ce înseamnă stil de viaţă sănătos.

Ziua începe şi se termină cu apă plată

2 pahare de apă plată înainte de culcare, 2 pahare de apă plată dimineaţa pe stomacul gol. Astfel ne hidratăm, prevenim un eventual infarct miocardic, eliminăm senzaţia de “foame” falsă. Unii preferă să adauge şi câteva felii de lămâie în apa plată. Lămâile au calităţi antibacteriene şi anti-inflamatorii, ajută la întărirea sistemului imunitar, la buna funcţionare a ficatului şi conţin vitamina C, vitamina A, pectină, calciu, magneziu. Este ideal ca apa să fie la temperature camerei şi să fie consumată cu 20-30 de minute înainte de micul dejun şi cu 30 de minunte înainte de culcare.

Mâncaţi doar atunci când vă este foame!

Multe dintre persoanele cu probleme de greutate mănâncă de plictiseală, de tristeţe, de plăcere şi nu de foame. Foamea este singurul indicator al faptului că organismul a terminat resursele şi are nevoie de “carburanţi”.

Apă nu mâncare!

A nu se confunda  senzaţia de sete cu cea de foame.

Plăcerea alungă îmbătrânirea

Acordaţi-vă cel puţin 5 minute pe zi în care să faceţi ceea ce vă place. Astfel reduceţi stresul oxidativ, proces ce stă la baza îmbolnăvirii şi îmbătrânirii.

Practicaţi meditaţia

Nu adormiţi cu ochii în televizor sau în ecranul telefonului deştept. Meditaţi, închideţi ochii şi priviţi către voi.

Zahărul = condiment, nu aliment

Zahărul este consumat ca şi condiment şi rar. Fructele uscate sunt de ajutor atunci apare inevitabila poftă de dulce.

Mâncaţi puţin, dar de calitate!

Nu puţine sunt studiile care relevă faptul că oamenii care mănâncă mai puţin trăiesc mai mult. În plus, trebuie să aveţi în vedere faptul că cu cât îi dăm organismului nostru să proceseze mai multă mâncare cu atât în timp creşte riscul de îmbolnăvire. Da, suntem şi ceea ce mâncăm.

Sportul nu trebuie să fie o pedeapsă!

Alege doar tipul de mişcare care îţi place. Nu te forţa. Paşii mici şi siguri sunt cea mai bună strategie pentru rezultate pe viaţă.

Alimente minune!

Avocado este prezent în dieta a foarte mulţi specialişti. Este ideal  pentru salate. Conţine vitamina K, fibre, vitamina B 6, vitamina C, acid folic, cupru, potasiu, grăsimi sănătoase. Goji, sushi, algele, broccoli – sunt de asemenea prezente în dieta săptămânală a multor cercetători.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”