8 sfaturi să arăţi bine în costum de baie

Fiecare femeie îşi doreşte să afişeze o siluetă de invidiat, dar pentru asta, trebuie să urmeze câteva reguli.
  • Publicat:
8 sfaturi să arăţi bine în costum de baie
FOTO: 123rf.com / 8 sfaturi să arăţi bine în costum de baie
Sezonul cald ne-a bătut la uşă. I-am deschis, l-am primit cu braţele deschise, dar cu o dorinţă în minte: să obţinem un corp de invidiat. Nu ne mai putem ascunde în spatele hainelor groase, iar piesele vestimentare subţiri, fluide şi costumele de baie sunt nelipsite din garderoba noastră. La rândul lor, acestea sunt completate de o atitudine plină de încredere în sine. Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, ne oferă 8 sfaturi pentru un corp de invidiat la plajă, menţionând că ”silueta mult visată necesită puţin efort din parte noastră, iar kilogramele în plus nu se topesc de la căldură”.
 
Stai mai puţin pe scaun şi fă mai multă mişcare. Sedentarismul se numără în topul problemelor cu care populaţia se confruntă, iar dacă locul de muncă nu presupune atât de multă activitate fizică, ai grijă ca după fiecare oră petrecută la birou, să te ridici şi să faci 5-10 minute de mişcare. Fie că vorbim de câteva exerciţii simple, cum ar fi fandări, genuflexiuni, flotări sau pur şi simplu o scurtă plimbare pe jos sau chiar urcatul şi coborâtul scărilor, toate acestea sunt esenţiale, iar rezultatele se vor vedea în timp.
 
Elimină din dietă batoanele care conţin cantităţi mari de zahăr. De multe ori suntem tentaţi să înlocuim una dintre mese cu batoane proteice. Ca acestea să fie eficiente, Răzvan Stratulat recomandă să le cumpărăm din magazine de specialitate şi nu din supermarket. Mai mult, înainte de a face aceste achiziţii, citeşte etichetele pentru a nu risca să mănânci un baton plin de zahăr şi carbohidraţi în loc de proteine!
 
Renunţă la băuturile carbogazoase. Ştiai că o sticlă de 500 de ml de suc conţine în medie 50 de grame de zahăr? Dacă vrei să mai bei şi altceva în afară de apă, renunţă la sucurile din comerţ şi la energizante, şi înlocuieşte-le cu sucuri din fructe şi legume proaspete, pregătite acasă, prin stoarcere sau presare.
 
Fă antrenamente cu greutăţi. Rezultatele rapide sunt promise de antrenamentele cu greutăţi şi nu alergatul în aer liber sau pe bandă. Astfel, slăbeşti şi îţi construieşti masa musculară în acelaşi timp.
 
Mergi la antrenamente de grup. Cea mai sigură metodă de a te asigura că nu o să trişezi mersul la sală este de a te antrena cu unul sau mai mulţi prieteni. Antrenamentele de grup sunt ideale, întrucât îţi găseşti mai uşor motivaţia având în jurul tău oameni cu acelaşi target
 
Fă-ţi listă de cumpărături. Atunci când mergi la cumpărături, fă-o doar când ai nevoie. Întotdeauna să ai o listă la tine cu alimentele pe care trebuie să le achiziţionezi pentru a nu pica pradă tentaţiilor.
 
Cheat meal. Dacă urmezi un regim alimentar echilibrat, poţi trişa o dată pe săptămână cu o masă în care să te răsfeţi. Fă-ţi poftele, dar nu exagera! Limitează-te la o felie de tort sau de pizza, nu o mânca pe toată!
 
Odihneşte-te. ”E important să dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte. Dacă însă îţi este imposibil să dormi atât, trage un pui de somn ori de câte ori ai ocazia!”,  explica Răzvan Stratulat.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”