5 trucuri pentru a slăbi mai uşor

Acesta este anul în care obţinem un abdomen cu pătrăţele, mergem la sală în fiecare dimineaţă şi nu ne mai atingem de desert. Nu-i aşa?
  • Publicat:
5 trucuri pentru a slăbi mai uşor

Acesta este anul în care obţinem un abdomen cu pătrăţele, mergem la sală de dimineaţă şi nu ne mai atingem de desert. Nu-i aşa? Cu toţii facem rezoluţii de Anul Nou şi apoi încercăm să le respectăm şi ne stresăm. Cu toate acestea, aproape 92% dintre rezoluţii eşuează. Măreşte-ţi şansele de a slăbi cu aceste 5 trucuri simple.
 

1. Încearcă să mănânci doar când eşti liniştită

Dacă te grăbeşti să mănânci pentru că nu ai timp, corpul tău este deja supus stresului şi asta nu e bine pentru că stresul afectează digestia. Mai mult, stresul poate cauza sau agrava hiperacididatea gastrică sau crampele stomacale. În schimb, încearcă să îţi planifici mesele şi gustările din timp pentru ca alimentele să se asimileze mai bine şi să treacă mai repede prin traiectul digestiv.

2. Fă-ţi dentistul să fie mândru de tine

Serios, cine se spală pe dinţi după fiecare masă? Ei bine, de acum tu! O respiraţie proaspătă te ajuta să rezişti să iei gustări la un timp prea scurt după masă. O pasta de dinţi cu mentă suprimă apetitul în mod natural şi taie pofta de dulce. Dacă te speli pe dinţi după cină, pofta de desert sau de o gustare târzie se va diminua. În plus, simplul gând de a te spăla din nou pe dinţi (alături de senzaţia de prospeţime) te vor face să te gândeşti de două ori înaint să deschizi frigiderul.

3. Dacă nu e light, mai bine renunţă

Dacă nu poţi trăi fără unt sau cremă de brânză, alege variantele mai slabe. Untul sau brânza cu un procent mai mare de grăsime au cu până la 20-30 de calorii per lingură decât variantele light.

4. Răceşte, degresează, reîncălzeşte şi apoi consumă

Poţi reduce procentul de grăsime din multe feluri de mâncare (orice aliment prăjit, tocăniţe şi chiar supe) dacă nu le mănânci imediat după ce le-ai gătit. În schimb, lasă-le la răcit în frigier peste noapte şi apoi reîncălzeşte-le. Următoare zi, îndepărtează grăsimea, reîncălzeşte mâncarea şi obţii o masă cu mai puţine calorii!

5. Alege cea mai sănătoasă bucată de carne

Când cumpăraţi carne de vită sau de porc, optaţi pentru bucăţile cu mai puţină grăsime. Coastele şi cotletul sunt bogate în grăsimi, alegeţi vrăbioară, muşchi, antricot sau pulpă, de exemplu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân