4 motive să ţii Postul Paştelui

Odată cu sosirea primăverii a sosit şi Postul Paştelui. Poate încă te gândeşti dacă are sens să îl ţii sau nu şi tinzi către nu, ca urmare a duratei acestuia. Noi ne-am gândit să îţi enumerăm beneficiile postului, strict din punct de vedere al sănătăţii.
  • Publicat:
4 motive să ţii Postul Paştelui

Odată cu sosirea primăverii a sosit şi Postul Paştelui. Poate încă te gândeşti dacă are sens să îl ţii sau nu şi tinzi către nu, ca urmare a duratei acestuia. Noi ne-am gândit să îţi enumerăm beneficiile postului, strict din punct de vedere al sănătăţii.

Detoxifierea organismului

Ca urmare a limitării alimentelor care pot fi consumate, postul este o modalitate ideală de a detoxifia organismul pe termen îndelungat. Mai mult de atât, postul în sine promovează un stil de viaţă sănătos, ca urmare a faptului că este întins pe o perioadă mai lungă de timp şi te ajută să consumi alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi nu doar pentru câteva zile. Uşor, uşor acest obicei poate deveni o deprindere!

Te scapă de kilogramele în plus

Kilogramele în plus nu sunt tot timpul un moft. De foarte multe ori ele pot pune viaţa în pericol, motiv pentru care se recomandă menţinerea unei greutăţi optime. Postul poate fi considerat o dietă în sine, care se soldează, aşa cum menţionam mai sus, cu un stil de viaţă sănătos per total, pe termen îndelungat. Ca urmare a faptului că aportul de calorii din dietă va scădea, organismul nostru se va vedea obligat să consume din grăsimea deja stocată, ajutându-ne astfel să scăpăm de surplusul de greutate.

Ne apără de bolile cardiovasculare

Tot mai multe studii recente concluzionează faptul că postul ajută la scăderea trigliceridelor, grăsimii şi glicemiei, acestea fiind inamicii principali ai inimii tale. Iată deci cum un simplu post îţi poate aduce beneficii în mai multe arii decât ai fi crezut iniţial.

Te întinereşte

Ştim, sună uşor utopic, dar totuşi oamenii de ştiinţă afirmă cu înverşunare faptul că postul are beneficii uluitoare asupra organismului. Nu numai că ne ajută la scăderea nivelului de glicemie, grăsime şi trigliceride, acesta conservă energia mult mai bine şi îmbunătăţeşte funcţiile metabolismului  dând naştere unui sistem imunitar mult mai puternic şi stimulând totodată producţia de hormoni. Uimitor cât de multe beneficii poate aduce un simplu post, nu-i aşa?


Nu mai sta pe gânduri! Dacă ai posibilitatea, respectă cel puţin o parte din post şi observă beneficiile acestuia asupra organismului tău!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”