3 metode eficiente prin care poţi scăpa rapid de câţiva centimetri din talie

În cazul în care ai constatat că, încet, încet, ai ajuns să deţii o burtă de toată frumuseţea, nu trebuie să te îngrijorezi.
  • Publicat:
3 metode eficiente prin care poţi scăpa rapid de câţiva centimetri din talie

În cazul în care ai constatat că, încet, încet, ai ajuns să deţii o burtă de toată frumuseţea, nu trebuie să te îngrijorezi. Este foarte posibil ca o anumită perioadă de timp să fi mâncat mai mult decât ai fi avut nevoie pentru consumul energetic al corpului tău.

Există, în viaţa noastră, perioade şi perioade, stări sufleteşti, dorinţe sau nevoi diferite, aşa că nu trebuie să te simţi vinovat nici pentru asta.

În plus, informaţiile despre educaţia alimentară şi, în general, despre nutriţie, sunt atât de multe, diverse şi câteodată chiar contradictorii încât ajungem să fim confuzi şi facem anumite greşeli fără a ne da seama.

Totuşi, dacă ai hotărât că nu îţi prea place ce vezi în oglindă în ultima perioadă şi vrei să scapi de acei centimetri nedoriţi din talie, Nick Teodorescu, creatorul Primordial, un complex program de wellbeing transformare integrativă din România, îţi dă câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în calcul pentru a scăpa rapid şi eficient de această neplăcere.

Potrivit acestuia, când ne gândim la burtă mare trebuie să ştim că aceatsa nu este formată numai din grăsimea abdominală, dar şi din alte dereglaje ale sistemului digestiv, care, efectiv ne pot aduce câţiva centimetri buni în plus.

 Iată care sunt metodele prin care poţi scăpa rapid de aceste probleme:

1. Elimină din dietă alimentele cu efect inflamatoriu.

Există o serie de alimente care, în contact cu organele sistemului digestiv produc mucus şi inflamează puternic ţesutul, acest rezultat nedorit fiind uşor sesizabil şi din exterior, un nou strat adăugându-se, practic, burţii. De ce se produc aceste inflamaţii? Pentru că organismul nostru, de fiecare dată când primeşte un aliment pe care nu îl tolerează bine sau pe care nu îl recunoaşte drept hrană reală, reacţionează, apărându-se în faţa acestuia ca în faţa unui inamic periculos.

Alimentele recunoscute ca având efect inflamatoriu sunt: carnea, lactatele, cerealele, în special cele care conţin gluten (grâu, orz, secară), zahărul, grăsimile hidrogenate (margarina), sarea iodată, prăjelile, îndulcitorii sintetici, aditivi alimentari (coloranţi, conservanţi, stabilizatori), alcoolul.

Mare atenţie: toată mâncarea procesată, semipreparată şi, într-o proporţie enormă, cea preparată, pe care o comandaţi, poate conţine multe dintre elementele amintite. Deşi pare greu să eliminaţi, concomitent, toate aceste ingrediente, faceţi un test timp de o săptămână şi vedeţi care sunt rezultatele. Veţi rămâne mai mult decât surprinşi.

Iar pentru a veni şi mai mult în ajutor organismului puteţi apela şi la câţiva adjuvanţi cu efect anti-inflamator precum sunt şi ghimbirul, turmericul, afinele, scorţişoara, usturoiul, legumele crucifere (broccoli, kale, conopida), cartoful dulce, cireşele, rozmarinul şi busuiocul, care sunt deosebit de eficiente în combaterea inflamaţiilor.

2. Învaţă să combini corect alimentele.

Peste 90% dintre oameni nu ştiu să facă acest lucru, iar rezultatul este dezastruos. Din cauza diferenţelor în ceea ce priveşte timpii de digestie şi a particularităţile în ceea ce priveşte metabolizarea fiecărui macronutrient în parte sau a diferitelor categorii de alimente, se ajunge la o epuizare energetică a organismului, la fermentaţie, la zăbovirea în stomac a unor alimente cu mult peste normal şi la producerea şi acumularea unei cantităţi mari de reziduri sau gaze intestinale. Dincolo de efectele negative asupra sănătăţii, pe termen mediu şi lung, toate aceste lucruri conduc şi la o consecinţă imediată şi foarte vizibilă: câţiva centimetri în plus la circumferinţa taliei.

Dar cum se combină corect alimentele? În niciun caz aşa cum am fost cu toţii învăţaţi să o facem. O masă cu carne şi cartofi (probabil cea mai frecventă combinaţie), cu desert şi, eventual, cu fructe la final şi apă sau altă băutură pe tot parcursul este o adevărată tragedie pentru organismul nostru.

În realitate, sunt câteva reguli simple şi clare. În primul rând, proteinele şi carbohidraţii nu se combină niciodată. Aşadar, carnea, lactatele şi ouăle nu se combină niciodată cu pâine, paste, cartofi şi alte amidonoase. Leguminoasele sunt, ele în sine, o combinaţie bizară între proteine şi carbohidraţi, cei doi macronutrienţi despre care tocmai am amintit că nu se combină niciodată, find, astfel, foarte indicat ca acestea să fie eliminate complet din dietă.

De asemenea, fructele, care au timpul cel mai scurt de digestie şi care produc cel mai rapid nutrienţii necesari celulelor, nu se combină cu nimic altceva şi, în plus, nu se consumă atunci când în stomac există încă alimente nedigerate. Despre fructe mai trebuie să ştim câteva lucruri: acestea se împart, în funcţie de concentraţia de fructoză pe care o conţin, în 3 categorii: fructe dulci (banane, curmale, smochine, soiuri de struguri dulci, papaya, kaki), fructe sub-acide (mere, cireşe, vişine, afine, piersici, nectarine, mango, pere, prune, soiuri de struguri mai acrişori, dude, zmeură, mure) şi fructe acide (lămâi, limes, portocale, mandarine, clementine, grapefruit, ananas, rodii, kiwi, merişoare, fructul pasiunii).

A nu se face confuzia şi a se înţelege că fructele semi-acide şi acide ar avea un pH mic şi ar da o reacţie acidă la nivelul organismului. Nu, în niciun caz! Ele se numesc aşa în această clasificare pentru simplul fapt că sunt mai acrişoare, mai puţin dulci. În ceea ce priveşte combinarea acestora, este indicat să amestecăm doar fructe din aceeaşi categorie, să combinăm fructe dulci cu cele semi-acide sau fructe semi-acide cu fructe acide, combinaţia dintre cele dulci şi cele acide nefiind una deloc potrivită. În plus, există o categorie aparte de fructe, pepenii, care se consumă întotdeauna separat, nefiind indicată amestecarea acestora cu nicio altă categorie de fructe.

3. Elimină alimentele care se digeră greu şi oferă-le posibilitatea intestinelor să se cureţe.

 Unul dintre alimentele cele mai greu digerabile pentru organismul uman este carnea roşie care, de cele mai multe ori, nu se digeră complet lăsând în organism “urme” foarte dăunătoare sănătăţii. De asemenea, produsele de origine animală, în general, se digeră la rândul lor destul de greu. Această digestie incomplet realizată duce, în timp, la acumularea unei mari cantităţi de reziduri (de ordinul kilogramelor) la nivelul colonului. Este bine de ştiut că organismul uman deţine, prin organele specializate, un mecanism de detoxiefiere foarte bine pus la punct, care, însă, din păcate, datorită alimentaţiei nepotrivite şi a stilului de viaţă nesănătos nu mai este capabil să-şi ducă la îndeplinire, în condiţii bune, funcţiile specifice. Pentru a ajuta aceste organe să funcţioneze cât mai bine şi mai eficient, ne putem folosi de anumite alimente şi preparate care sunt menite să ia din presiunea exercitată asupra organismului de lucrurile dăunătoare ingerate în trecut.

Astfel, în primul rând fructele, dar şi verdeţurile şi restul legumelor sunt cele mai potrivite şi eficiente alimente în acest sens, ele conţinând fibrele şi nutrienţii necesari organismului pentru a realiza, în condiţii optime, curăţirea de reziduri dăunătoare. De aceea, este indicat ca dieta noastră să fie compusă în proporţie cât mai mare din fructe sau verdeţuri de sezon, crude, integrale sau sub formă de sucuri şi smoothie-uri. De altfel, dacă îi vei acorda organismului tău odihna necesară, consumând cel puţin o zi pe săptămână exclusiv sucuri şi smoothie-uri proaspete din fructe, verdeţuri şi alte legume, este cu atât mai bine.

Urmând aceşti 3 paşi simpli poţi scăpa uşor de rezidurile din organism, accelerând şi procesul de ardere a grăsimii abdominale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”