3 greşeli în privinţa cărnii de porc

Grătare şi prăjeli în exces. Iată cum faceţi din carnea de porc un produs nociv. În catităţi moderate însă aveţi aliatul optim pentru vremea rece.
  • Publicat:
3 greşeli în privinţa cărnii de porc

Grătare şi prăjeli în exces. Iată cum faceţi din carnea de porc un produs nociv. În catităţi moderate însă aveţi aliatul optim pentru vremea rece.

Carnea de porc provenită de la un animal sub 100 de kilograme vă aduce inclusiv râvnitul Omega 3. Cu alte cuvinte, nu luaţi acizi graşi esenţiali doar din peşte. Se pregăteşte corect la cuptor, în suc propriu, învelită în hârtie pergament sau în apă.

Dacă o prăjiţi în ulei de floarea soarelui spre exemplu descarcă produşi toxici. Iar uleiul care nu e rezistent la prăjire descarcă la rândul lui alţi produşi periculoşi.

Şi grătarul e la fel de periculos. Motivul? Se produc anumite amine policlitice şi compuşi aromatici care sunt dovediţi în mod clar drept cancerigeni.

Iar cantitatea mare în timp scurt face ca ficatul să producă săruri biliare în doze uriaşe. Acestea se transformă, sub influenţa bacteriilor care trăiesc în mod normal în colon, în produşi care pot conduce la apariţia cancerului de colon.

Aşadar, corect ar fi să consumaţi pe zi 100-150 de grame de carne de porc alături de o salată. Substanţele din legume duc la degradarea corectă a grăsimilor din carnea de porc.

Nu vă amăgiţi că, dacă mâncaţi un muşchi slab, acesta nu conţine grăsimi. Substanţele grase stau între fibrele musculare, deci nu veţi putea să le eliminaţi niciodată. De altfel, acesta e şi motivul pentru care ne referim la, poate, cea mai gustoasă carne din lume.

Citeşte şi: Porc marinat cu garnitură de porumb

Friptura de porc cu merisoare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Scapă de dependenţa de dulciuri!
Scapă de dependenţa de dulciuri!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân