3 băuturi delicioase cu care am reuşit să înlocuiesc cafeaua

De-a lungul timpului am căutat alternative pentru cafea. Iată 3 dintre delicioasele băuturi pe care le-am testat.
  • Publicat:
3 băuturi delicioase cu care am reuşit să înlocuiesc cafeaua
FOTO: 123rf.com / 3 băuturi cu care am reuşit să înlocuiesc cafeaua

Iubesc cafeaua. Şi indiferent de studiile care apar şi care spun că e bună sau nu, relaţia mea cu cafeaua nu va putea fi afectată vreodată. O iubesc şi punct. Din contră, numeroase studii vorbesc despre o asociere între consumul de cafea şi creşterea speranţei de viaţă. Cu toate astea, nu pot fi atât de egoistă, pentru că există persoane care, din diferite motive, sunt nevoite să renunţe la cafea sau cel puţin să o înlocuiască. Aşadar, am găsit alternativele care-i pot ţine locul şi care sunt chiar benefice pentru organism, dar şi pe care le-am încercat.

Cu ce să înlocuieşi cafeaua

Matcha Latte. Nu de mult am dat o fugă într-o cafenea în care ingredientul de bază este matcha şi, cu această ocazie, am încercat matcha latte care a fost un substitut ideal al cafelei. Am auzit despre beneficiile pe care le are pentru sănătate, precum nivelul crescut de antioxidanţi, de exemplu. Şi nu mă plâng, nu am simţit deloc lipsa gustului aromat de cafea, ba din contră, mi-a bucurat papilele gustative şi chiar mi-a oferit energia de care aveam nevoie pentru o zi de lucru.

Cafeaua din cereale. Pe piaţă găsim numeroase brand-uri care ne oferă acest produs. Acest tip de cafea este obţinut din cereale şi fără adaos de cofeină. Mai exact, eu am încercat varianta din orz, secară, cicioare şi sfeclă de zahăr, iar rezultatul este o băutură aromată, nu cu aceeaşi tărie ca cea a bobului de cafea, dar cu o spumă incredibil de cremoasă. Eu am testat-o cu lapte, iar astfel nu a fost nevoie să adaug zahăr. Un plus pentru sănătate!

Ceaiul negru. Din păcate atunci când m-am gândit să înlocuiesc cafeaua cu ceaiul negru am făcut-o în studenţie, într-o noapte târzie şi fără măcar să ştiu, de fapt, care sunt efectele lui. Atât vă spun: nu am dormit, am avut palpitaţii şi o stare de nelinişte de mi-am blestemat zilele şi am zis că nu voi mai bea ceva fără să citesc eticheta sau despre produsul în sine. Aşadar, ceaiul negru este înlocuitor ideal al cafelei, dar la prima oră a zilei!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”