3 alimente considerate „rele” pe care TREBUIE să le introduci în cura de slăbire

Am auzit cu toţii că dacă vrei talie subţire e bine să tai din alimentaţie mâncărurile considerate de cât mai mulţi "rele" pentru slăbit. Însă, potrivit experţilor consultaţi de webmd.com, aceste 3 produse trebuie să se întoarcă în vieţile noastre dietetice.
  • Publicat:
3 alimente considerate

Când vine vorba de dieta, toată lumea se pricepe, toată lumea are câte o viziune. Şi uite aşa, din vorbă în vorbă, am auzit cu toţii că dacă vrei talie subţire e bine să tai din alimentaţie mâncărurile considerate de cât mai mulţi „rele” pentru slăbit.

Însă, potrivit experţilor consultaţi de webmd.com, aceste 3 produse trebuie să se întoarcă în vieţile noastre dietetice.

Carnea de porc – Pentru că îl asociem cu alimentele extrem de grele de Crăciun şi pentru că nu ne iese din mintea expersia „a mânca precum un porc”, carnea acestuia este evitată de foarte multă lume aflată la dietă. Mare greşeală. Carnea slabă de porc (iar acum muşchiul, de pildă, este cu 31% mai slab decât era acum 20 de ani), este o excelentă sursă de proteine, cu beneficii identice cu cele ale cărnii de vită slabă.

Pastele – Decât să le scoatem de tot din alimentaţie, mai bine avem grijă să alegem făina integrală şi să micşorăm porţiile. Studiile sugerează că oamenii care mănâncă regulat produse integrale slăbesc mai uşor şi îşi menţin greutatea mai bine decât cei care nu fac asta. O cercetare recentă spune chiar că cine consumă făină integrală arde mai repede grăsimea abdominală.  

Brânza – Cei aflaţi la dietă fug de ea cât îi ţin puterile, dar rău fac, spun nutriţioniştii. Este o nemaipomenită sursă de calciu, iar când primeşte suficient calciu, organismul arde grăsimile mai repede. Atenţie, suplimente de calciu (adică pastilele) nu au acelaşi efect, aşa că mâncaţi din belşug brânză, iaurt degresat sau lapte.

Mai multe despre studii de dietă de ultimă oră, dar şi meniuri zilnice, reţete şi peripeţii de regim găsiţi pe www.pofticioasa.ro. Gurmanda noastră, care semnează de câţiva ani, în revistă, rubrica „Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă”, vă aşteaptă acum pe blogul ei savuros.

Citeşte şi: Fii suplă, cumpără inteligent produse alimentare!

Care sunt capcanele unui program alimentar cu 5 mese pe zi?

Un gurmand în jurul lumii

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân