10 alimente care contribuie la apariţia celulitei

Celulita rămâne duşmanul de temut al femeilor, mai ales în sezonul cald, când zonele afectate devin vizibile. Deşi toate femeile îşi doresc să arate bine, pentru asta este esenţial să acorde atenţie exerciţiilor fizice pentru tonifiere, dar şi alimentaţiei, asta pentru a evita creşterea în greutate şi apariţia celulitei.
  • Publicat:
10 alimente care contribuie la apariţia celulitei

Celulita rămâne duşmanul de temut al femeilor, mai ales în sezonul cald, când zonele afectate devin vizibile. Deşi toate femeile îşi doresc să arate bine, pentru asta este esenţial să acorde atenţie exerciţiilor fizice pentru tonifiere, dar şi alimentaţiei, asta pentru a evita creşterea în greutate şi apariţia celulitei.

“Celulita este o inflamaţie a ţesutului gras subcutanat, dependentă hormonal, care afectează sexul feminin şi rămâne o adevărată problemă estetică.  Creşterea în greutate duce la o creştere a ţesutului gras şi în condiţii de stres favorizează apariţia celulitei”, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?

Specialistul consideră că femeile care se confruntă cu această problemă trebuie să evite următoarele alimente:

Deşi multe dintre tratamentele anticelulitice conţin cafeină, deoarece aceasta stimulează circulaţia, cafeaua ingerată contribuie la aspectul de coajă de portocală a pielii tale.

Sarea – consumul excesiv de sare determină o retenţie de  apă si este una dintre principalele cauze ale apariţiei celulitei. Recomand înlocuirea acesteia cu plante aromate.

Zaharul – provocă reacţii metabolice în ţesuturile cutanate, iar acestea au efecte negative asupra colagenului. În consecinţă pielea îşi pierde fermitatea şi celulita apare rapid.

Grăsimile saturate – Organismul are nevoie de o cantitate mică de grăsime pentru a putea absorbi vitaminele liposolubile, dar o dietă echilibrată si sănătoasă furnizează mult peste necesarul de grăsimi.

Alcool– Consumul de alcool are ca efect creşterea cantităţii de grăsime din sânge şi la încetinirea circulaţiei sângelui. Totodată, acesta duce la creşterea nivelului de estrogen. 

Grâul şi produsele care conţin făină de grâu -Dacă doriţi să evitaţi aspectul de celulită, încercaţi să eliminaţi din consum produsele pe bază de făină de grâu. Cerealele, pâinea, pastele – toate sursele de carbohidraţi cresc cantitatea de zahăr din sânge.

PrajelileAlimentele care contin grăsimi prajite prin metabolizare duc la producerea unor substante toxige greu de eliminat din organism, iar acestea se depun în ţesuturile grase.

Sucurileconţin un numar mare de calorii, zaharuri, substanţe artificiale precum arome, conservanţi, coloranţi. Aceştia intoxifică organismul, iar toxinele favorizează formarea celulitei.

Mezelurile şi alte produse grase- au o structură chimică destul de complexă, iar atunci când sunt consumate zilnic duc la acumulări importante de grăsimi în ţesuturile adipoase şi favorizează apariţia celulitei.

Dulciurileprăjiturile, foietajele şi cremele se “depun” repede şi duc la creşterea în greutate şi la formarea celulitei.

“Recomand femeilor un stil de viaţă echilibrat, evitarea alimentelor favorizante celulitei, o hidratare corespunzatoare anotimpului, activităţi fizice şi practicarea unor activităţi relaxante care să le scoată din cotidian şi din zona de stres”  , adaugă medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”