Ziua 1: dieta cu supe, ceaiuri şi alţi demoni – Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Supele, apa plata, ceaiurile, fructele si legumele sunt ingredientele necesare pentru detoxifierea organismului.
  • Publicat:
Ziua 1: dieta cu supe, ceaiuri şi alţi demoni - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Cum vă spuneam ieri, mereu mi-au plăcut ceaiurile, mereu mi-au plăcut supele. Aşa că mi se par rezonabile pentru a începe “curăţenia” de iarnă.

Am sărit peste micul-dejun, căci nu aveam supă. Momentan nu am un plan ultra concret, deoarece nu mă simt în stare să-l aplic (să fim serioşi, în situaţia mea se află mulţi dintre cei ce încep un program de slăbire). Însă este important să faci primul pas, sunt şanse mari ca pe parcurs să te corectezi, să te informezi.

De la început vă anunţ, că nu toţi nutriţioniştii sunt de acord cu aceste cure de detoxifiere. Însă cred că nu există ficat care să refuze o perioadă de respiro, după ce a fost pus la muncă de carne de porc, maioneze, alcool, ţigări, nopţi pierdute. Un punct forte al acestei diete este accesibilitatea. Personal, mi se pare mult mai simplu să mănânc supe deoarece le găseşti peste tot şi au preţuri accesibile. Chiar şi la unele supermarketuri au în frigidere supe proaspete. Nu m-aş descurca deloc dacă aş cântări fiecare ingredient, ar trebui să merg zilnic la cumpărături şi ar trebui să respect ore de masă.

Există şi un punct slab, fiind plecată în jur de 10-12 ore pe zi de acasă , sunt nevoită să mănânc în oraş (asta înseamnă mai mulţi bani cheltuiţi pe mâncare). Ar fi cam greu să am oala cu supă în poşetă…În plus, este ideal să diversifici supele.

Despre dietele lichide

Dietele lichide au următoarele merite: ajută la detoxifierea organismului,la slăbit, hidratează. Este la modă dietă propusă de doctorul în homeopatie Martha Vineyard (constă în apă plată, supe, sucuri naturale din fructe şi legume sau băuturi efervescente bogate în antioxidanţi consumate din două în două ore). Poate dura până la 21 de zile şi se pare că se pot slăbi chiar şi 10 kg pe parcursul celor 3 săptămâni, însă evident aceste kilograme se vor depune în timp. Mulţi specialişti nu o recomandă, deoarece s-a constatat că la sfârşitul curei, procentul de grăsime din organism este mai mare decât la începutul ei. Se ştie că în lipsa proteinelor din meniul zilnic, prima oară organismul arde din masa musculară şi abia apoi apelează la stocurile de energie din ţesutul adipos.

Aşadar, nu se întâmplă minuni peste noapte, însă cu efort se pot atinge obiectivele.

În prima zi am mâncat 3 supe-cremă : două de legume şi una de roşii. Am băut apă, ceaiuri diverse (fără zahăr). Am mai “păcătuit” cu câteva mandarine, un pătrăţel de ciocolată. Deh, când eşti la birou mai ai şi colegi ce nu sunt încă antrenaţi în procesul de detox. Spre exemplu, Andreea Chirilă – o adeptă înfocată a echilibrului în alimentaţie – care ne-a promis că va ţine prima cură de detox când va fi la…pensie. Nu a fost chiar atât de rău!

În concluzie, sper că voi deveni un ghid al supelor din Bucureşti. În weekend (cel puţin) mi-am propus să prepar şi acasă supe. Pe mâine!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: