Supe, ceaiuri şi alţi demoni – Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Dupa Sarbatorile de Iarna, tot mai multe persoane urmeaza cure de detofixiere. Cateva dintre cele mai populare au fost testate de redactorii Ce se intampla, doctore? Sucuri de legume, sucuri de fructe, supe, ceaiuri, cereale sunt ingredientele care duc la eliminarea toxinelor acumulate in timpul sarbatorilor.
  • Publicat:
Supe, ceaiuri şi alţi demoni - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Ca la fiecare început de an, mi-am propus să devin o variantă mai bună a mea, să aplic învăţămintele trase în anul anterior, să înlătur cât se poate din ceea ce nu îmi face bine psihic şi fizic. 2014 nu m-a găsit într-o formă fizică de invidiat, însă ştiu sigur că atunci când ai resursele necesare şi te concentrezi pe corpul tău, eşti atent la nevoile sale, corpul şi psihicul îţi răspund, iar rezultatele dorite apar. Tocmai din acest motiv am răspuns provocării CSID: campania de detoxifiere.

De-a lungul a 8 ani, fiind “cobaiul” oficial al Ce se întâmplă, doctore? am experimentat zeci de cure de slăbire, zeci de tratamente şi terapii de înfrumuseţare, sute de cosmetice şi produse de make-up. De cele mai multe ori, am respectat la carte indicaţile date de medici ori găsite în cărţi de specialitate, dar stilul meu de viaţă este haotic şi reuşesc să fac şi să menţin ordinea doar pe perioade scurte.

Aşa că, de data aceasta, nu am mai vrut (putut) să respect un program ca la carte şi m-am gândit să aleg alimente care îmi plac (m-a convins acum câteva luni nutriţionistul Mihaela Bilic în cadrul unui eveniment că poţi slăbi alegând alimentele ce îţi plac dacă controlezi cantitatea) şi să le asezonez cu alimente minune, vestite pentru calităţile lor de detox. Evident, scopul meu nu este doar detoxifierea ci şi să slăbesc. Am ales să mănânc cât mai multe supe.

Supe-cremă în general, deoarece sunt mai săţioase, conţin multe legume: fibre, vitamine, minerale (evident, într-o cantitate mai mică decât dacă ar fi fost în varianta raw-vegan, căci legumele şi fructele sunt încălzite la peste 40 grade Celsius ). Aşa cum este de ghicit, îmi doresc să elimin carnea, brânza. Pe parcursul a cel puţin zece zile vă voi povesti experienţele mele.

Mărturisesc, că regret că nu este vară să pot apela la supele fără foc (raw vegan) cu care m-am delectate acum câteva veri şi despre care v-am povestit pe Csid.ro. Iarna, cum este şi normal, legumele de vară nu au gust. În plus, supele calde ne ajută să facem faţă şi provocărilor temperaturilor scăzute. Nu am un plan concret, aşa cum v-am spus, dar vă mărturisesc că voi fi atentă şi la semnalele pe care mi le dă organismul. Uraţi-mi succes!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: