Regimul de detoxifiere al Irinei Mohora

Irina Mohora, de la TVR 1, ne-a mărturisit care este cura ei de detoxifiere.
  • Publicat:
Regimul de detoxifiere al Irinei Mohora

Irina Mohora, de la TVR 1, ne-a mărturisit care este cura ei de detox.

„De ceva timp se vorbeşte tot mai des despre detox şi am aflat câte beneficii poate avea asupa organismului şi mai ales câte boli poate preîntampina. Nu doar pentru sănătatea noastră sunt indicate aceste cure de detox, ci şi pentruaspectul exterior, făcând minuni pentrupiele.

Nu ştiu dacă se poate numi cu exactitate un regim detox, pentru că nu am căutat unul anume pe care să îl urmez. Fac exact cum simt şi, mai ales, îmi ascult corpul. El ştie cel mai bine ce are nevoie în anumite perioade sau ce nu are. De exemplu, de când mă ştiu, am fost o carnivoră înrăită. Aveam senzaţia că oricât şi orice aş fi mâncat nu mă săturam dacă nu aveam la masa respectivă şi carne. Nimeni nu ar fi crezut, dar de ceva timp nu mai mănânc carne. Nu pentru că mi-am impus, ci pentru că nu simt, organismul meu nu mai cere.

Nu am eliminat-o complet, ci mănânc foarte rar, o dată pe săptămână. În schimb, mănânc mult peşte, iaurt, lapte şi lapte de migdale, brânză, salate şi legume gătite în diferite feluri.Mi-am introdus în alimentaţia zilnică seminţele de chia, de susan, de in, migdale şi nuci crude. Tot periodic (cam de două trei ori pe an), fac o cură de ceaiuri.

O lună de zile am următorul regim: dimineaţa, imediat cum mă trezesc, şi seara beau câte o cană mare de ceai de gălbenele amestecat cu cătină. Iar în timpul zilei îmi pregătesc o sticlă de jumătate de litru de ceai verde, pe care o iau cu mine când plec de acasă. Din când în când, îmi prepar şi câte un ceai negru, fiind un foarte bun antioxidant.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: