Purifică-ţi organismul în 2 săptămâni!

După atâtea mese îmbelşugate de Sărbători e timpul să-ţi fortifici metabolismul. Alcoolul, dulciurile, prăjelile, sucurile carbogazoase trebuie rapid înlocuite cu mâncăruri organice, legume, fructe, ceaiuri. |n plus, exerciţiile fizice, vitaminele şi mineralele completează cu succes procesul de detoxifiere.
  • Publicat:
Purifică-ţi organismul în 2 săptămâni!

E timpul să-ţi fortifici metabolismul? Alcoolul, dulciurile, prăjelile, sucurile carbogazoase trebuie rapid înlocuite cu mâncăruri organice, legume, fructe, ceaiuri. In plus, exerciţiile fizice, vitaminele şi mineralele completează cu succes procesul de detoxifiere. 

Pentru ca procesul de curăţare a organismului să decurgă conform planului, trebuie să te abţii de la consumul de sare de bucătărie, alcool, cofeină, grăsimi animale, ţigări, produse făinoase, zahăr, aditivi şi alte potenţiale toxine ce ar sta în calea unei detoxifieri reuşite.

În urma acestei cure, tonusul general este îmbunătăţit şi acompaniat de scăderea în greutate, eliminarea senzaţiei de balonare şi o piele vizibil mai sănătoasă. Cerealele, fructele, legumele, laptele de soia contribuie toate la procesul de eliminare a toxinelor. Iată cele mai eficiente 3 plante care duc la un organism detoxifiat şi sănătos:


Brusturele – conţine cantităţi considerabile de fibre dietetice, calciu, potasiu, aminoacizi şi polifenoli care îi atribuie o aromă dulce. Este recomandat ca tratament în caz de diabet, diskinezii, afecţiuni renale sau biliare, având efecte diuretice, diaforetice şi purificatoare ale sângelui.

Este o plantă importantă prin caracterul depurativ ce stimulează eliminarea toxinelor pe cale renală şi tegumentară. Se utilizează în medicină şi cosmetică sub formă de tinctură, publere, ceai sau decoct. 

Frunzele de Senna – sunt bogate în glicozide antrachinonice, betasitosteroli, acid tartric, uleiuri esenţiale, taninuri, mucin, mucilagii, flavonoizi şi răşini. Fiind originară din ţările tropicale, Senna este o plantă cu acţiune purgativă folosită în scopuri terapeutice în formă de tinctură şi macerat pentru proprietăţile sale laxative. 

Fructele de soc – sunt cunoscute ca remediu naturist în curele de slăbire şi detoxifiere, fiind mai degrabă medicament decât aliment. Fructele de soc au acţiune puternic laxativă şi depurativă, ajutând la purificarea organismului pe cale intestinală. 

Atenţie! Doar alimentaţia sănătoasă nu va fi însă de ajuns, susţin specialiştii. Sportul, plimbările în aer liber şi odihna joacă un rol important în procesul de detoxifiere.

Cura poate dura 2 săptămâni sau mai mult, în funcţie de cerinţele fiecărui organism în parte, dar după încheierea acestei perioade echilibrate, un salt brusc către consumul de grăsimi şi proteine nu este recomandat. Alimentele ce au fost interzise trebuie reintroduse treptat şi în cantităţi mici în alimentaţia de zi cu zi.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: