Mituri despre detoxifiere în care să încetezi să mai crezi

Iată câteva mituri despre detoxifiere care îţi pot afecta sănătatea organismului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mituri despre detoxifiere în care să încetezi să mai crezi
FOTO: pexels.com / Mituri despre detoxifiere în care să încetezi să mai crezi

Multe dintre curele de detoxifiere nu oferă rezultatele promise şi chiar pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Iată o listă cu mituri despre detoxifiere pe care ar trebui să încetezi să le mai crezi.

Mit: curele detox, o modalitate eficientă de slăbire

Desigur, vei scăpa de câteva kilograme în plus dacă renunţi la anumite alimente, dar totodată îţi vei dezechilibra metabolismul şi îţi va fi destul de dificil să-ţi menţi greutatea. În plus, în dietele detox de regulă se evită consumul de proteine, motiv pentru care vei pierde masă musculară. Când începi să creşti iar în greutate, în principiu tot ce recuperezi va fi grăsime.

Mit: curăţă şi oferă un restart organismului

Acesta este probabil unul din cele mai frecvente mituri despre detoxifiere. Ar trebui să uităm de ideea prin care consumul anumitor alimente specifice precum sucuri sau apă cu lămâie pot oferi un restart organismului. În schimb, am putea să-i oferim corpului nutrienţii necesari cu ajutorul unei diete sănătoase, iar dacă ficatul şi rinichii funcţionează corespunzător, organismul va fi unul sănătos atât la interior, cât şi la exterior. Astfel, nu este nevoie de nicio ”licoare magică”.

Mit: curele detox, bune pentru anumite afecţiuni

De multe ori auzim că dietele de detoxifiere pot trata anumite afecţiuni. Nu există cercetări care să sprijine aceste afirmaţii, nici în privinţa tratării afecţiunilor şi nici în privinţa îmbunătăţirii lor. În general, se discută despre boli precum hipertensiune arterială sau diabet, însă aceste diete pot fi periculoase.

Mit: cărbunele activ ajută la detoxifiere

Cărbunele activ este un alt element devenit popular în diete, deoarece se vorbeşte că ar avea capacitatea de a elimina toxinele din tractul digestiv. Studiile sugerează că în cazul cărbunelui activ, acesta nu ajută la detoxifierea organismului de alcool şi poate face ca medicamentaţia sau suplimentele să fie mai puţin eficiente. În plus, în urma consumului de cărbune activ se absorb mai puţini nutrienţi necesari din mâncare şi sucuri.

Mit: laxativele, o modalitate sigură de curăţare a organismului

Laxativele sunt folosite în special pentru tratarea constipaţiei severe, nicidecum ca instrument de curăţare a organsimului. Atunci când foloseşti laxative pentru a scădea în greutate sau pentru a curăţa organismul este considerat bulimie şi ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Detox la nivel celular
Detox la nivel celular
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: