4 paşi pentru a-ţi detoxifia ficatul

Una dintre cele mai eficiente cure de detoxifiere este aceea care are în vizor ficatul, acest organ atât de important în funcţionarea optimă a întregului nostru organism.
  • Publicat:
4 paşi pentru a-ţi detoxifia ficatul

Cu toţii am încercat cel puţin o dată în viaţă o cură de detoxifiere. Sunt din ce în ce mai multe planuri de detoxifiere care mai de care mai revoluţionare şi probabil ai devenit deja confuză cu privire la cum trebuie ţinute corect şi dacă chiar funcţionează.

Una dintre cele mai eficiente cure detox este aceea care are în vizor ficatul, acest organ atât de important în funcţionarea optimă a întregului nostru organism. Cura se bazează pe ideea că sănătatea noastră porneşte de la sănătatea ficatului şi ne oferă câteva trucuri utile, de pus în practică, pentru a menţine sănătatea acestuia şi, implicit, a întregului organism, la un nivel optim!

Ficatul este cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba despre sănătate. El efectuează peste 400 de funcţii în interiorul corpului tău! Analizează fiecare aliment ingerat şi decide asupra părţilor care se pot folosi, scăpând totodată de ceea ce nu este util.
Atunci când ficatul este copleşit de povara constantă de a îndepărta alimentele nepotrivite, poţi avea următoarele simptome:

• te simţi obosită
• poţi câştiga în greutate
• apar durerile de cap
• procesul digestiv devine mai lent
• apar dureri în partea dreaptă
• ţi se poate decolora pielea

Destul de interesant, nu? Optimizarea dietei cu alimente proaspete, pe bază de plante, este o modalitate minunată pentru a începe să păstrezi ficatul curat şi sănătos. Aici sunt 4 modalităţi realiste (non-dietetice) de a detoxifia ficatul:

Limitează băuturile alcoolice

Indiferent de ce ar putea spune anumiţi oameni legat de beneficiile de sănătate ale vinului roşu, orice băutură alcoolică este un atac la adresa ficatului tău. Alcoolul este o toxină sub orice formă şi ficatul va folosi o cantitate mare de energie încercând să scape de alcool pentru purifica sângele. În timpul acestui proces, se poate utiliza o parte din energia metabolică, ceea ce duce de multe ori la creşterea în greutate, dezvoltarea apatiei, oboseală şi somnolenţă.

Consumă apă (şi adaugă lămâie)

Ficatului îi place să fie curat şi ce poate să îl ajute mai mult în îndeplinirea acestui scop decât apa proaspăt, alcalinizantă? Apa conţine minerale naturale atunci când provine dintr-o sursă sănătoasă (nu din ape clorurate de la robinet). De asemenea, utilizează un sistem de filtrare a apei, care îndepărtează particulele de carbon şi clor atunci când este posibil.

Adăugă suc de lămâie la apă pentru a-i oferi proprietăţi chiar să ajute şi mai mult la curăţare. Lămâia şi toate fructele citrice conţin vitamina C şi minerale care stimulează funcţiile corpului, sporind procesul de curăţare. Înroşirea feţei după curăţarea ficatul este un semn bun pe care corpul îl oferă pentru a dovedi faptul că sângele rămâne la niveluri optime ale pH-ului.

Mănâncă cele mai bune alimente posibile

Nu ai nevoie de contorizarea caloriilor pentru a avea grijă de ficatul tău, dar ai cu siguranţă nevoie să consumi alimente de înaltă calitate. Acest lucru înseamnă că ori de câte ori este posibil, consumul de alimente proaspete organice, cum ar fi frunzele verzi pline de magneziu, clorofilă, vitaminele A şi C, împreună cu legume proaspete şi fructe proaspete, este vital.
Alegerea alimentelor organice este importantă, deoarece foarte multe alimente pot fi injectate cu pesticide, erbicide şi fungicide, rănind ficatul si putând provoca chiar cancer.

Consumă grăsimile potrivite

Ficatul este responsabil pentru producerea bilei care descompune grăsimile. Mănâncă grăsimi sănătoase cum ar fi migdalele, nuca de cocos, nucile, cânepa, seminţele de chia si de in, alături de dovleac şi de floarea-soarelui, măsline şi avocado. Evită grăsimile animale care duc la inflamarea arterelor pe cât posibil şi redu cantitatea de uleiuri vegetale (cum ar fi cel de porumb şi soia).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: