Bunatatile de sarbatori ne aduc numai bucurii

Ca in fiecare an, primii fulgi de nea renasc in noi nostalgia Craciunului din copilarie, cand mirosul proaspat de brad, lemne pentru foc, vin de la tara si bunatati, multe bunatati, facute in casa, cu multa dragoste de mainile dibace ale mamei (sau bunicii), ne inundau de fericire.
Autor: Elena Nistor
Bunatatile de sarbatori ne aduc numai bucurii
Bunatatile de sarbatori ne aduc numai bucurii

Ca in fiecare an, primii fulgi
de nea renasc in noi nostalgia Craciunului din copilarie, cand
mirosul proaspat de brad, lemne pentru foc, vin de la tara si
bunatati, multe bunatati, facute in casa, cu multa dragoste de
mainile dibace ale mamei (sau bunicii), ne inundau de
fericire.

Pentru ca sarbatorile de iarna inseamna (sau, cel putin, ar
trebui!) relaxare si momente magice petrecute cu cei dragi, iti
venim si noi in ajutor. Te ajutam sa intocmesti o masa cu tot ce-i
mai bun, pentru ca oaspetii tai sa aiba parte de un Craciun de
poveste sau… asa cum au aovut odata!

1. Turta dulce. Aromata, potrivit de pufoasa, cu miere si miros de scortisoara,
este perfecta pentru a acompania un ceai fierbinte, o cafea aromata
sau, daca preferati, un pahar cu lapte, seara, cand ascultati
colinde.

2. Cozonaci cu nuca. Sau cu stafide. Sau cu rahat.
Ori mac. Orice umplutura iti place. Cata vreme e pufos, crescut
nebuneste, caldut sau nu, cu crusta de zahar sau miere pe deasupra,
nu are voie sa lipseasca de la masa de Craciun.

3. Piftie de porc. Mai tineti minte cu cata mirare
isi spiona Ion Creanga mama atunci cand facea magie in bucatarie,
reusind sa inchege apa cu cateva oase de carne? Credem ca si voi
sunteti la fel de pricepute, doar peste ani ati aflat secretul
„vrajitoarei” si stiti ca daca mai adaugati cateva legume, usturoi
si plante aromatice, o sa tremurati de pofta, ca o… piftie!

4. Salata boeuf.
Ce inseamna masa traditionala de
sarbatori la romani, fara traditionala salata? Desigur, unele
dintre noi inlocuiesc vita cu pui sau curcat. Nimic gresit, cata
vreme gustul ei va rasfata papilele in dimineata de Ajun. Aveti
grija la maioneza, sa fie proaspata!

5. Sorici. Da stim! Daca in restul anului am
ridica sever dintr-o spraceana la auzul acestui cuvant, la sfarsit
de an va acordam o derogare. Nici noi nu ne putem abtine de la o
farfurie de sorici care au sfarait inainte pe foc.

6. Sarmalute in foi de varza. Acra, sa ne
intelegem! Singura noastra atentionare, in acest caz, este sa
faceti sarmalutele mici, adica exact asa cum ni le imaginam cand
rostim acest cuvant, nicidecum de dimensiuni colosale. In caz
contrar le vei vedea, in cateva zile, asezate pe coapse si
solduri.

7. Carnati de casa, toba. Desigur, carnea trebuie
sa fie proaspata, iar produsele – mancate cu masura.

Citeste si:
3 trucuri simple ca sa nu te ingrasi de
Sarbatori!

Dupa nastere, direct pe podium
Dupa nastere, direct pe podium
Cel mai nou articol Video: