Broccoli – cum să-l prepari delicios! Rețetă economică de spaghetti

Vă prezentăm una dintre cele mai savuroase rețete cu broccoli ușor de preparat și acasă - spaghetti cu broccoli. Nici copiii nu îi pot rezista!
  • Publicat:

Despre broccoli numai de bine. De atâtea campanii de imagine (pe bună dreptate) se bucură broccoli, căci fiecare dintre noi a cumpărat cel puțin o dată broccoli. Nu chiar toți însă l-am preparat și cu siguranță nu chiar toți am găsit rețeta perfectă cu broccoli din prima. Însă, am tras cu ochiul în bucătăria prietenilor mei din Italia. Și m-am îndrăgostit de broccoli într-o rețetă de spaghetti, evident!

Rețeta a fost apreciată de la mic la mare (2 ani, 4 ani, 27 ani, 36 ani, 38 ani, 44 ani și 62 de ani). Ba mai mult, s-a consumat în liniște toată tigaia mare cu spaghetti cu broccoli. S-a cerut și supliment. Așa că rețeta merită trimisă mai departe tuturor celor care încă nu s-au îndrăgostit de broccoli și ar mai vrea să-i dea o șansă.

Ce ingrediente sunt necesare pentru spaghetti cu broccoli?

Circa 100 g de spaghetti de persoană, broccoli (alegeți unul care arată cât mai proaspăt), pancetta (poate fi și șunculită sau kaiser), usturoi, sare de mare. De notat, italienii consumă în mod normal 50 g de paste la o masă/persoană. Un alt aspect interesant – italienii pun usturoiul în ”cămașă” – așa preparatul este aromat însă cei care îl consumă nu se ”parfumează” cu usturoi.

Spaghetti cu broccoli – rețetă

Ingrediente pentru 5 porții

  • 500 g de spaghetti
  • 2 broccoli
  • 200 g pancetta sau sunculiță/kaiser tăiate foarte mărunt
  • 3, 4 căței de usturoi în cămașă
  • Sare de mare

Mod de preparare:

Într-un vas se pun la fiert apa cu sare de mare. Când dă în clocot se adaugă broccoli în jumătăți sau chiar întreg. Când aceasta începe să devină mai moale, iar apa clocotește se adaugă în același vas și spaghetti. Simultan, la foc mic într-o tigaie se pun pe foc șunculița și cățeii de usturoi în ”cămășă” (nu îi curățați de coajă pentru o aromă mai fină de usturoi). După 5 minute puteți adăuga în tigaie și bucăți de broccoli. Spaghetti se lasă la fiert în funcție de indicațiile de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg bine cu ajutorul unei site și se adaugă în tigaie cu șunculița, broccoli și usturoi. Usturoiul poate fi îndepărtat. Sau nu. Se consumă imediat. Poftă bună!

foto: Mădălina Drăgoi și Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”