Apar legumele de păcălit copiii

O nouă varietate de tomate, mai dulci decât piersicile, a fost creată de cercetătorii britanici, în urma unui program care încearcă să îi determine pe copii să adopte o dietă sănătoasă, informează dailymail.co.uk.
  • Publicat:
Apar legumele de păcălit copiii

O nouă varietate de tomate, mai dulci decât piersicile, a fost creată de cercetătorii britanici, în urma unui program care încearcă să îi determine pe copii să adopte o dietă sănătoasă, informează dailymail.co.uk.

Sugardrop este cea mai dulce varietate de tomate ce a fost creată vreodată, fiind un hibrid natural, obţinut prin încrucişarea a două varietăţi deja existente pe piaţă.

Soiul Sugardrop reprezintă rezultatul a doi ani de teste în timpul cărora oamenii de ştiinţă au încrucişat peste 3.000 de soiuri diferite de tomate. Studiul a fost finanţat de Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie.

Această varietate a fost cultivată pe Costa Calida, în provicina Murcia din sud-vestul Spaniei, de compania agricolă Paloma, care are un contract de exclusivitate cu grupul Tesco. Din cauza concurenţei acerbe din industria alimentară, creatorii soiului Sugardrop nu au dorit să dezvăluie numele celor două varietăţi de tomate din care au obţinut aceste fructe „miraculoase”.

Un soi de… bomboane vegetale
Potrivit creatorilor soiului Sugardrop, studiile pentru obţinerea lui au debutat în 2007, iar încrucişările plantelor au fost efectuate în mare secret. Specialiştii din industria alimentară se aşteaptă ca noua varietate creată să atragă numeroşi admiratori datorită gustului ei dulce.

Cultivatorii de tomate au alcătuit o scală a conţinutului de zahăr, alcătuită din 13 trepte. Pe această scală, coeficientul minim de zahăr al soiului Sugardrop este de 9, această valoare fiind de altfel coeficientul maxim al piersicilor.

Tomatele sunt considerate alimente foarte sănătoase, iar prin obţinerea acestui soi dulce, specialiştii speră să îi determine pe copii să le adopte cu mai mare uşurinţă în dieta lor zilnică.

Citeşte şi: Teflonul, nesănătos pentru copii
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”