Wiedemann–Beckwith( sindromul )

[sindromul Wiedemann-Beckwith]

Boală congenitală, cauzata de o dereglare in dezvoltarea fetala. Forme ale acestui sindrom sunt : o creştere în volum a limbii- macroglosie, macrosomie (greutatea şi lungimea mai mare), o hernie ombilicală, o hipertrofie a viscerelor, un gigantism şi o hipoglicemie neonatală (de zahăr din sânge după naştere) prin exces de secreţie de insulină.

Diagnosticarea se face in urma ecografiei fatului , dupa nastere diagnos­ticul este confirmat prin examen clinic.

Tratamentul este unul preventiv constănd în corectarea hipoglicemiei şi în controlul cu privire la aparitia si dezvoltarea unor tumori ( examan ecografic). Prezenta tumotilor necesita ablaţii chirurgicale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici