Wegener (granulomatoza lui)

[granulomatoza Wegener]

Afectiune rara ce se prezinta ca o inflamtie a vaselor de sange

(mici si medii) ce sunt localizate in cadrul aparatului respirator si a rinichilor . Granulomatoza lui Wegener face parte dintre bolile autoimune, în cursul cărora orga­nismul produce anticorpi îndreptaţi împotriva propriilor ţesuturi.

Simtomele sunt multile nu sunt specifice doar acestei afectiune iar acest lucru ingreuneaza diagnosticarea Printre aceste sintome se numara: insuficienta renala ; la nivelul nasului dureri, sangerari, rinite, derformatii ale acestuia; la nivelul urechi apar disfunctii ale auzului ; la nivelul gurii gingivite, ulceratii ale mucoasei , pierderea danturii, leziuni multiple şi bilaterale ale plămânului şi bronhiilor.

Tratamentul include administrarea corticosteroizi, efectuarea de schimburi plasmatice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă. citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
5 semne de traumă – Pastila de PSIHOLOGIE