Wegener (granulomatoza lui)

[granulomatoza Wegener]

Afectiune rara ce se prezinta ca o inflamtie a vaselor de sange

(mici si medii) ce sunt localizate in cadrul aparatului respirator si a rinichilor . Granulomatoza lui Wegener face parte dintre bolile autoimune, în cursul cărora orga­nismul produce anticorpi îndreptaţi împotriva propriilor ţesuturi.

Simtomele sunt multile nu sunt specifice doar acestei afectiune iar acest lucru ingreuneaza diagnosticarea Printre aceste sintome se numara: insuficienta renala ; la nivelul nasului dureri, sangerari, rinite, derformatii ale acestuia; la nivelul urechi apar disfunctii ale auzului ; la nivelul gurii gingivite, ulceratii ale mucoasei , pierderea danturii, leziuni multiple şi bilaterale ale plămânului şi bronhiilor.

Tratamentul include administrarea corticosteroizi, efectuarea de schimburi plasmatice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.