Veziculă biliară

Sac în formă de pară de 10 centi­metri lungime cu o capacitate de 50 mililitri care conţine bila, pozitionat sub ficat şi legat la calea biliară principală (canalul coledoc) prin canalul cistic

Vezicula biliară serveşte drept rezervor bilei secretate de către ficat, în timpul trecerii bolului alimentar în duoden, ea se contractă şi permite astfel evacuarea în intenstin a bilei ne­cesare pentru asimilarea alimentelor.

Afectiuni ce pot apare sunt ca urma a posibilitatii de formarea de calculi ( deseori asimptomatici) ce pot conduce la complicatii uneori cu dureri şi/sau cu infecţie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața