Vezică ( cancer de)

[cancer de vezica]

Tumoră malignă care se dezvoltă pe seama epiteliului vezicii. Sunt favorizate de expunerea prelungită la agenţi carcinogeni ( substante utilizate in industria cernelurilor, vopselelor si colorantilor, tutunul ). Simtome ce anunta existenta unei tumorisunt prezenţa de sânge în urină şi, foarte des existenta unei cistite.

Tratamentul consta intr-o ablaţia chirurgicală a vezicii (cistectomie) urmata de o reconstructie (cistoplastie) sau printr-o derivaţie urinară abdominală (uretostomie), in cazul metastazei constă în chimioterapie pe cale generală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive