Ventuză

Recipient din sticlă de mici dimensiuni , sub forma de clopot, cu deschidere largă care se aplică pe piele după ce aerul din interiorul lui a fost rarefiat prin arderea unui tampon de vată muiat în alcool. Ventuzele se aplica pe toracele sau pe spatele bolnavului, care stă aşezat sau pe o parte.

Se utilizeata 2 tehnici : ventuze uscate si ventuze scarificate .

Ventuzele uscate se folosesc în caz de febră si afectiune bronsica scazuta, si provoacă un aflux local de sânge şi permit o descongestionare locală.

Ventuzele scarificate sunt folosite cind afectiunea bronşică este accentuata. Pielea este dezinfectata iar apoi, inainte de aplicarea ventuzelor, se fac mici incizii cu scopul de a permite o scurgere a sângelui.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive