Urocultură

[Urocultură]

Urocultura este metoda prin care pot fi indicaţi agenţii patogeni producători de infecţiile tractului urinar. Analiza probelor de urină să face în laboratoarele de microbiologie clinică unde este stabilită prezenţa unei infecţii urinare. Urocultura se poate face atât la domiciliu, cât şi în unitatea medicală, câtă vreme sunt respectate instrucţiunile de recoltare.

Urocultura se face cu ajutorul unui recipient special de unică folosinţă, steril, cu capac etanş care poate fi achiziţionat din farmacii sau procurat din laboratoarele specifice. Astfel, poate fi prevenită contaminarea probei. Urocultura nu se face în timpul unui tratament antibiotic, iar ca rezultatele să nu sufere modificări este recomandată recoltarea de urină după cel puţin 5 zile de la ultima doză de antibiotic administrată. 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica