Urocultură

[Urocultură]

Urocultura este metoda prin care pot fi indicaţi agenţii patogeni producători de infecţiile tractului urinar. Analiza probelor de urină să face în laboratoarele de microbiologie clinică unde este stabilită prezenţa unei infecţii urinare. Urocultura se poate face atât la domiciliu, cât şi în unitatea medicală, câtă vreme sunt respectate instrucţiunile de recoltare.

Urocultura se face cu ajutorul unui recipient special de unică folosinţă, steril, cu capac etanş care poate fi achiziţionat din farmacii sau procurat din laboratoarele specifice. Astfel, poate fi prevenită contaminarea probei. Urocultura nu se face în timpul unui tratament antibiotic, iar ca rezultatele să nu sufere modificări este recomandată recoltarea de urină după cel puţin 5 zile de la ultima doză de antibiotic administrată. 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?