Tulburare obsesiv-compulsivă

[Tulburare obsesiv-compulsivă]
Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boală mentală care cauzează în mod repetat gânduri sau senzaţii (obsesii) sau nevoia de a face ceva la bun sfârşit (compulsii). Unele persoane pot avea atât obsesii, cât şi compulsii.
 
OCD nu este despre obiceiul de a-ţi roade unghiile sau despre gândurile negative, ci despre obsesia unor gânduri că anumite numere sau culori sunt ”bune” sau ”rele” de exemplu. Un obicei compulsiv poate fi şi spălatul pe mâini de şapte ori după ce ai atins o suprafaţă murdată şi ajungi să faci acest lucru pentru că pur şi simplu nu te poţi opri. Toată lumea are obiceiuri pe care le repetă.
 
Tipuri şi simptome
 
OCD vine sub diferite forme, dar de cele mai multe ori se încadrează într-una dintre cele patru categorii generale:
  • verificarea uşii, sistemului de alarmă, cuptorului sau întrerupătorului sau să crezi că suferi de o afecţiuni medicală ca sarcină sau schizofrenie.
  • Simterie şi ordine: nevoia de a avea lucrurile aliniate sau aranjate într-un anumit fel
  • Gândurile intruzive, care pot fi violente sau deranjante
  • Contaminarea, frica de lucruri care pot fi murdare sau obsesia de a face curăţenie.
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: