Tulburări somatoforme

Tulburarile somatoforme fac referire la o serie de tulburari psihice ce au in comun simptome somatice (se manifesta in corp) care sugereaza o conditie medicala generala (afectiune fizica) dar care nu au date si rezultate de laborator ce pot explica complet de o conditie medicala generala.

Denumirea de „tulburări somatice” este eronata si reflecta lipsa cunostiintelor despre fiziologia acestor tulburari.

Sunt considerate simptome neexplicate. Candva au fost  teritoriul de cercetare al medicinei generale si al neurologiei, fiind incluse treptat in sfera psihiatriei.
Parte din tulburarile somatoforme fac tulburarea de somatizare, tulburarea somatoforma nediferentiata, tulburarea de conversie, tulburarea algica, hipocondria, tulburarea dismorfica corporala, tulburarea somatoforma fara alta specificatie.

Consultant de specialitate: psiholog Simona Ghinea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: