Tromboză venoasă

[Tromboză venoasă]
Tromboza venoasă se produce atunci când se formează un cheag de sânge într-o venă mai mare a corpului şi, în general, apare în zona picioarelor. Poate provoca dureri ale picioarelor, dar totodată există şi situaţia în care să nu prezinte niciun simptom.
 
Această afecţiune poate apărea atunci când existente sunt problemele de coagulare a sângelui, la fel poate apărea dacă nu te mişti pentru o lungă perioadă de timp, cum ar fi după o intervenţie chirurgicală, după un accident sau când eşti imobilizat la pat.
 
Simptomele trombozei venoase sunt:
  • umflături la nivelul piciorului (rare sunt câzurile în care ambele picioare sunt afectate)
  • dureri de picioare
  • înroşirea pielii piciorului
  • senzaţie de căldură la nivelul piciorului afectat.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Obiceiuri nocive care cresc riscul de cancer de esofag