Traheostomie

Intervenţie chirurgicală constând în îmbinarea traheei cu pielea.

O traheostomie se practică după o laringectomie totală (ablaţia întregului laringe, conduct situat deasupra traheei). La sfârşitul intervenţiei, chirurgul suturează traheea la o incizie cutanată deschisă pe gât. O canulă de plastic sau de metal este pusă în trahee cu această ocazie. Ea este lăsată aici timp de un an cu scopul de a evita orice risc de stenoză (îngustare); subiectul trebuie să şi-o scoată în fiecare zi pentru a o spăla cu apă şi săpun.

Din cauza dispariţiei corzilor vocale (situ­ate în laringe), pacientul trebuie să urmeze şedinţe de ortofonie pentru a învăţa să vorbească cu o voce esofagiană (în felul ventrilocilor).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica