Trabeculoplastie ( trabeculoretracţie)

[trabeculoretractie]

Metodă de tratament al glauco­mului cronic ce constă în lărgirea ochiurilor trabeculului (ţesutul care filtrează umoarea apoasă ce se scurge în afara ochiului, la unghiul între iris şi cornee) cu ajutorul laserului cu argon.

Laserul cu argon provoacă arsuri minuscule, spaţiate regulat pe trabecul, creând cicatrice retractile care uşurează scurgerea umorii apoase prin ochiurile lui, contribuind la normalizarea presiunii intraoculare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica