Tirozinemie (tirozinoză)

[tirozinoza]

1- Nivel anormal de ridicat al unui acid aminat, tirozina, în sânge.

2– Boală ereditară congenitală caracterizată prin acumularea de tirozină în organism. Tirozinemiile sunt boli rare cauzate de un deficit în anumite enzime ce joacă un rol în metabolismul tirozinei.

In toate cazurile se observă o creştere a nivelului de tirozină în sânge şi urină, asociată cu o eliminare urinară importantă de acid parahidroxifenil-piruvic, acid parahidroxifenillactic şi acid parahidroxi- fenilacetic.

Tratamentul tirozinemiilor este dietetic, bazat pe un regim sărac în fenilalanină şi în tirozină (acizi aminaţi conţinuţi în proteinele animale).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea