Tirozinemie (tirozinoză)

[tirozinoza]

1- Nivel anormal de ridicat al unui acid aminat, tirozina, în sânge.

2– Boală ereditară congenitală caracterizată prin acumularea de tirozină în organism. Tirozinemiile sunt boli rare cauzate de un deficit în anumite enzime ce joacă un rol în metabolismul tirozinei.

In toate cazurile se observă o creştere a nivelului de tirozină în sânge şi urină, asociată cu o eliminare urinară importantă de acid parahidroxifenil-piruvic, acid parahidroxifenillactic şi acid parahidroxi- fenilacetic.

Tratamentul tirozinemiilor este dietetic, bazat pe un regim sărac în fenilalanină şi în tirozină (acizi aminaţi conţinuţi în proteinele animale).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.