Timpan (perforaţie de)

[perforatia timpanului]

Deschidere accidentală sau terapeutică (paracenteză) a peretelui timpanului.

O perforaţie accidentală a timpanului este provocată de o otită acută sau cronică, sau de introducerea în ureche a unor obiecte, rar ea rezultă dintr-un barotraumatism.  In tratamentul unor otite acute medicul este nevoit să practice o perforaţie a timpanului care lasă să curgă puroiul.

O perforaţie mică se poate să nu se traducă prin nici un simptom, ea insa poate sa genereze o durere, o surditate mai mult sau mai puţin importantă. Dacă urechea medie este iritată sau infectată se produce o scurgere de lichid limpede sau puru­lent spre exteriorul urechii.

Băile în piscină sunt total contraindicate în caz de perfo­raţie a timpanului, precum şi orice picături auriculare care nu sunt prescrise de medic.

O perforaţie mică sau medie se închide spontan în câteva săptămâni. în schimb, o perforaţie mai mare trebuie să fie reparată pe cale chirurgicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.