Timpan (perforaţie de)

[perforatia timpanului]

Deschidere accidentală sau terapeutică (paracenteză) a peretelui timpanului.

O perforaţie accidentală a timpanului este provocată de o otită acută sau cronică, sau de introducerea în ureche a unor obiecte, rar ea rezultă dintr-un barotraumatism.  In tratamentul unor otite acute medicul este nevoit să practice o perforaţie a timpanului care lasă să curgă puroiul.

O perforaţie mică se poate să nu se traducă prin nici un simptom, ea insa poate sa genereze o durere, o surditate mai mult sau mai puţin importantă. Dacă urechea medie este iritată sau infectată se produce o scurgere de lichid limpede sau puru­lent spre exteriorul urechii.

Băile în piscină sunt total contraindicate în caz de perfo­raţie a timpanului, precum şi orice picături auriculare care nu sunt prescrise de medic.

O perforaţie mică sau medie se închide spontan în câteva săptămâni. în schimb, o perforaţie mai mare trebuie să fie reparată pe cale chirurgicală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos