Timpan (membrană timpanică)

[membrana timpanica]

Membrană fibroasă, transparentă, care separă conductul auditiv extrem, de căsuţa timpanului (cavitatea urechii medii care conţine oscioarele) şi transmite vibraţiile sonore oscioarelor.

Timpanul se examinează cu uşurinţă prin otoscopie ( cu ajutorul unui specul, mic instrument în formă de pâlnie dotat cu un sistem de iluminare). Inroşire, bombare, perforaţie rezultă de cele mai multe ori dintr-o otită. Uneori poate fi depistat un colesteatom (tumoră benignă). Timpanometria (studiul variaţiilor presiunii căsuţei timpanului) permite să se diagnosticheze o fractură sau o luxaţie a oscioarelor, ori o otită seroasă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica