Tendenită

Tendinita este o inflamaţie sau o iritaţie la nivelul tendonului, această afecţiune cauzând durere şi sensibilitate la nivelul articulaţiilor. Tendinita poate apărea la oricare dintre tendoane, dar cel mai frecvent întâlnită este în zona umerilor, a coatelor, încheieturilor, genunchilor şi călcâielor.
 
Majoritatea cazurilor de tendinită pot fi tratate cu succes prin odihnă, terapie fizică şi medicamentaţie pentru a reduce durerea. Dacă tendinita este severă şi duce la ruptură de tendon, este nevoie de intervenţie chirurgicală.
 
Printre simptomele tendenitei putem enumera durerile, sensibilitatea şi chiar umflarea uşoară a zonei afectate.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”